επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Άξιος ο ΠαπαΓρηγόρης μας!!!

 




Με αφορμή τα 6 χρόνια από την εις πρεσβύτερον χειροτονία του αγαπητού μας ιερέα ΠαπαΓρηγόρη, κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα, από την χειροτονία του, που έγινε την Κυριακή 17-4-2016, στον Ιερό Ναό των Αγίων Ρούφου & Νικολάου Θηβών, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Γεώργιο, και με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου, παρουσία και πολλών Λεονταριτών.

ΑΞΙΟΣ!!! ΠαπαΓρηγόρη!!!
Να σου δίνει ο Θεός χρόνια να μας διακονείς!!!
Σε ευχαριστούμε πολύ!!!



Λόγος στην εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Πατρός Γρηγορίου Αθανασίου.

ΚΑΛΟΥΜΑΙ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΩ για δεύτερη φορά τ σκαλοπάτια του Ιερού Βήματος για να λάβω από τα σεπτά σας χέρια τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης. Από Διάκονος των Ιερών Μυστηρίων καλούμαι εγώ Ο χοϊκός να γίνω λειτουργός του Θεού του Υψίστου. Καλούμαι να γίνω διαχειριστής της χάριτος του Αγίου και Τελετουργικού Πνεύματος. Καλούμαι σε εποχές δύσκολες για την κοινωνία μας να υπηρετήσω τον άνθρωπο, να του προσφέρω ότι καλύτερο για να απαλύνω τον πόνο του, να γίνω ένα αληθινό παράδειγμα αληθινού Κληρικού. Ως ποιμήν λογικών προβάτων καλούμαι να τα οδηγήσω σε ασφαλή καταφύγιο και αυτό προς δόξαν  Θεού και μόνου. Δεδομένων των αδυναμιών μου να ανταποκριθώ πλήρως στο εύρος των δραστηριοτήτων - υποχρεώσεων ενός Κληρικού του 21ου αιώνα ζήτω Σεβασμιώτατε τις ευχές σας και τις συμβουλές σας. Εκ βάθους καρδίας σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε και την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε. Ευχαριστώ τον ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΊΟΥ ΚΥΡΙΟ ΓΕΏΡΓΙΟ για την παρουσία του.
Ευχαριστώ και όλους τους συμπροσευχομένους Κληρικούς. Ελπίζω οι προσευχές όλων να με συνοδεύουν ΠΑΝΤΑ στα Ιερατικά μου καθήκοντα...και μέσα από ένα ΓΟΛΓΟΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΑΜΗΝ.








Τετάρτη 20-4-1916, ο ΠαπαΓρηγόρης λειτουργεί για πρώτη φορά στο χωριό μας!!! 
Στο ίδιο θυσιαστήριο που λειτουργούσε, ο ΠαπαΘοδωρής και ο ΠαπαΤέλιος, μετέπειτα δε ο ΠαπαΓιάννης και ο ΠαπαΚώστας!!!

........

Εγκαταστάθηκε στο χωριό μας την Τετάρτη 20-4-2016, το απόγευμα στις 6:30 μ.μ. ο νέος ιερέας μας, ΠαπαΓρηγόρης Αθανασίου. Τον νέο ιερέα μας, πατέρα Γρηγόριο Αθανασίου, που κατάγεται από το Κλειδί Βοιωτίας, εγκατέστησε στην ενορία μας, ο αρχιερατικός επίτροπος της πόλεως της Λιβαδειάς πατήρ Δημήτριος Τανγκαλέγκας, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη μας. Ο νέος ιερέας μας τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων, μάλιστα ήταν η πρώτη του Θεία Λειτουργία ως ιερέα. Μαζί του συμπροσεύχονταν οι: π. Ιωάννης Αθανασίου, π. Βασίλειος Ρουπάκα, και φυσικά ο π. Κωσταντίνος Τόλης που παρέδωσε στον νέο ιερέα μας. Ακολούθησε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας μας. Παραθέτουμε την ομιλία του (ΒΛΕΠΕ ΑΝΩ) που έκανε στην χειροτονία του, που έγινε την Κυριακή 17-4-2016, στον Ιερό Ναό των Αγίων Ρούφου & Νικολάου Θηβών, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Γεώργιο, παρουσία και πολλών Λεονταριτών.
Από: Εφ. ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ, τεύχος 31









Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο της Εφ.  "ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ"







Δεν υπάρχουν σχόλια: