επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Οινόραμα 2023!!! Παρουσίαση, MUSES ESTATE & LOST LAKE!!!

 


Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε στο ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2023, που φιλοξενήθηκε στον εμβληματικό χώρου του ΖΑΠΠΕΙΟΥ, 
 το οινοποιείο Muses Estate
ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ 

και βέβαια, 


Επίσης μας εντυπωσίασε και νέα σειρά LOST LAKE  με προϊόντα από το αποστακτήριο της οικογένειας Ζαχαρία που βρίσκεται στην Πέτρα Βοιωτίας. Ιδιαίτερη αίσθηση μας έκανε η φιάλη LAST BATTLE 1829, εμπνευσμένη από την τελευταία μάχη κατά των Τούρκων, στην Πέτρα Βοιωτίας το 1829!!!

"Το 2017 το αποστακτήριο Ζαχαρία μετονομάζεται σε Lost Lake Distillery, για να τιμήσει αυτή τη γοητευτική ιστορία. Η ιδέα είναι να αναδιοργανωθεί, να προγραμματιστούν νέες επενδύσεις, να καλυφθεί ένα ευρύ φάσμα σύνθετων προϊόντων απόσταξης. Αυτό επιτυγχάνεται με μοναδικό τρόπο για την Ελλάδα: η παράδοση και η γεύση συνδυάζονται με σύγχρονες τεχνικές, σχολαστική επιλογή πρώτων υλών και χειροτεχνική απόσταξη.
Το Lost Lake Distillery βρίσκεται στο χωριό Πέτρα, στο κέντρο της Βοιωτίας, και αποτελεί σήμερα μια από τις πιο σύγχρονες καθετοποιημένες μονάδες στον κλάδο των οινοπνευματωδών ποτών. Περιλαμβάνει ιδιόκτητη εγκατάσταση 1.200τμ, με πιστοποίηση ISO και HACCP." 


κληρονομιά του πάθους
Η βαθιά του αγάπη για το κρασί και η οινοποιητική παράδοση χιλιετιών της πατρίδας του οδήγησαν τον Νικόλαο Ζαχαρία να ιδρύσει μια μικρή οινοποιητική εγκατάσταση το 1946 και να εκπληρώσει το όνειρο ζωής του. Τότε σε ένα χωριό 1.500 περίπου κατοίκων λειτουργούσαν 7 οινοποιητικές μονάδες.  

 Το 1967, ο γιος του, Αθανάσιος Ζαχαρίας, μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση και της έδωσε νέα ώθηση υλοποιώντας δυναμικές και προοδευτικές ιδέες. Με τη συμβολή του το μικρό βιοτεχνικό οινοποιείο μετατράπηκε σταδιακά σε μια σύγχρονη οινοποιητική μονάδα. Φυτεύτηκαν νέα αμπέλια, το 1973 αγοράστηκε καινούργιο πατητήρι και το 1987, κατά την ενδελεχή ανακαίνιση, προστέθηκε στον εξοπλισμό η πρώτη μηχανή εμφιάλωσης.

 Το 2005, χρονιά που δημιουργήθηκε το «Κτήμα Μούσες», ήρθε η ώρα να πάρουν τη θέση τους στην οικογενειακή επιχείρηση ο Νίκος, ο Στέλιος και ο Παναγιώτης, η τρίτη γενιά. Οι δεξιότητές τους, οι επιστημονικές τους γνώσεις και οι νεανικές τους ιδέες σε συνδυασμό με την οικογενειακή παράδοση και εμπειρία βοήθησαν το Muses Estate να κάνει ένα βήμα παραπέρα στον 21ο αιώνα.






Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Παναγιώτη Ζαχαρία για την υποδοχή, φιλοξενία αλλά και για την ενημέρωση, τόσο για το Κτήμα Μουσών όσο και για την νέα σειρά με αποστάγματα lost lake

ΠΗΓΗ & ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: 




Δεν υπάρχουν σχόλια: