επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Φωτοστιγμές από την κοπή της πίτας του Συλλόγου " Οι Φίλοι του Λεονταρίου"















Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «Οι Φίλοι του Λεονταρίου Βοιωτίας», την Κυριακή 21-1-24, στην ταβέρνα του χωριού μας «ΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ» του ΦΟΥΝΤΑ. Η αίθουσα άρχιζε να γεμίζει με κόσμο από νωρίς, στην υποδοχή μας περίμενε ένα μπουκαλάκι γλυκό κρασί, προσφορά του OINOΠΟΙΕΙΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ». Κάτοικοι του χωριού αλλά και εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων των γύρω χωριών, η κ. Κοβού Γκουτζόυνη,  οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαθανασίου, κ. Μπόλπμασης και κ. Μπουζίκας, ο Δήμαρχός μας κ. Γεώργιος Αραπίτσας,  και η πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου κ. Λουκία Μαγουλά-Θεοδώρου, επίσης η πρόεδρος του Τοπικού μας Συμβουλίου κ. Ράνια Γερογιάννη, οι Δημοτικοί Σύμβουλου κ. Γεώργιος Γιαννακόπουλος, ο κ. Άγγελος Στάθης & ο κ. Μάριος Κουρούνης και ο πρόεδρος του Τ.Σ. Θεσπιών κ. Αναστάσιος Βαρθαλάμης, προσήλθαν για να τιμήσουν και να λαμπρύνουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Αφού ο ΠαπαΓρηγόρης μας ευλόγησε την πίτα του Συλλόγου, που ήταν προσφορά του ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ, και την έκοψε μαζί με την Πρόεδρο κ. Δήμητρα Ιωάννου-Πανταζή, και τις κυρίες του Συλλόγου, Βαγγελίτσα Βασιλείου, Ευμορφία Κόλλια, Μόνικα Καούσια, Ιφιγένεια Μάγγα,  και Ράνια Γερογιάννη, απεύθυναν χαιρετισμούς  ο Δήμαρχος μας κ. Αραπίτσας, η πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Ράνια Γερογιάννη, ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαθανασίου και η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Λουκία Μαγουλά-Θεοδώρου. Όλοι τόνισαν την αξία των τοπικών συλλόγων, στην διατήρηση της παράδοσης, στο ενδιαφέρον τους για τον εξωραϊσμού του χωριού, και βέβαια μέσα από την συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και άλλους τοπικούς συλλόγους στην δημιουργία εκδηλώσεων για την αναψυχή όλων μας. «Οι Φίλοι του Λεονταρίου», ιδιαίτερα ευχαρίστησαν την κ. Λουκία Μαγουλά-Θεοδώρου, δικηγόρο του Συλλόγου, που αφιλοκερδώς φροντίζει για την νομική αναγνώριση του. «Είμαι εδώ σαν Νομικός συμπαραστάτης σας, πρωτίστως, και στα ευχαριστώ θερμά για τα προϊόντα της γης του  Λεονταρίου που μου δωρίσατε, αλλά και για το πολύ ωραίο και συμβολικό σας δώρο, ενός στυλό, μαζί με τις ευχές σας για την νέα μου θέση, προκειμένου να υπογράφω τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου»





Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ,
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Α.Σ.Λ. κ. Γεώργιος Βρακάς





Ολιγόλεπτη ομιλία μετά από πρόσκληση του συλλόγου, για το χωριό μας έγινε από τον συγχωριανό μας, ΜA/Φιλόλογο κ. Κυριάκο Λιάκου, την οποία και παραθέτουμε: 

«Θα ξεκινήσω τον ολιγόλεπτο χαιρετισμό μου ευχόμενος καλή επιτυχία στον νεοϊδρυθέντα σύλλογο με τη σημείωση ότι η διάρκεια είναι αυτή που γιγαντώνει την αξία κάθε πράγματος ή κατάστασης…Εύχομαι λοιπόν ο σύλλογος αυτός να έχει διάρκεια και να αποτελέσει μαζί με τα δύο άλλα ζωντανά κύτταρα του χωριού μας, τον Αθλητικό Σύλλογο Λεονταρίου, και τον Πολιτιστικό – Χορευτικό Σύλλογο «Αρχοντίκι», το κοίτασμα απ΄ όπου το χωριό μας θα αντλεί όμορφες στιγμές που θα ανασύρουν το παρελθόν , θα ισχυροποιούν το παρόν και θα δημιουργούν το μέλλον. Εξάλλου ο άνθρωπος ποτέ δεν θυμάται μέρες, θυμάται μόνο στιγμές…
Για όλους εμάς που έλκουμε την καταγωγή μας από το Λεοντάρι, η λέξη χωριό έχει ιδιαίτερη σημασία και είναι συνυφασμένη με τη λέξη «στιγμές». Οι στιγμές αυτές επανέρχονται και ξαναπαίρνουν αξία μέσα από τις αφηγήσεις. Εξάλλου η αφήγηση ιστοριών είναι μια πανάρχαια μορφή επικοινωνίας. Οι στιγμές, λοιπόν, του παρελθόντος πρέπει να διατηρηθούν αλλά και να επεκταθούν για να δημιουργηθούν αφηγήσεις. Και ένας από τους τρόπους για να γίνει αυτό είναι η συλλογική δράση, οι κοινές μνήμες και αναμνήσεις. Οι σύλλογοι στην πραγματικότητα δημιουργούνται για να επιτύχουν ακριβώς αυτό: την ανάμνηση που θα δημιουργήσει την αφήγηση. Την ανάμνηση από μια δράση, από μια εκδρομή, από μια εκδήλωση και τελικά την δημιουργία μιας κοινής ταυτότητας των ανθρώπων μιας συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής. 
Για το χωριό μας οι αναμνήσεις και αφηγήσεις αυτές υπάρχουν έντονες μέσα μας. Υπάρχουν κάθε φορά που θα συναντηθούμε στην πλατεία μας το καλοκαίρι και θα κάτσουμε μέχρι το πρωί, το Πάσχα που μετά τον Επιτάφιο θα βρεθούμε όλοι μαζί σε κάποιο καφέ του χωριού, υπάρχουν στην καρδιά του καλοκαιριού στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία, υπάρχουν τον Αύγουστο στην ταβέρνα του χωριού όπου θα βρεθούμε πριν πάμε  σε κάποιο πανηγύρι αλλά υπάρχουν και κάθε Σαββατοκύριακο ή καθημερινή που συναντιόμαστε. Και θα υπάρχουν όσο ποτέ δεν θα ξεχνάμε το δρόμο προς το χωριό. Γιατί το χωριό μας πάντα θα αποτελεί το ¨σπίτι μας¨ όταν όλα γύρω θα έχουν δυσκολέψει…Πάντα θα αποτελεί το καταφύγιο μας και την αφετηρία μας και η μοναδική του πλατεία -το μπαλκόνι της Βοιωτίας- όπως μου αρέσει να το αποκαλώ, θα μας καλεί πάντα να περάσουμε από αυτήν πρώτα, προτού επιστρέψουμε σπίτι μας και σ΄αυτό το κάλεσμα ποτέ δεν είπαμε όχι…
Αυτή λοιπόν είναι η προίκα των συλλόγων : να διατηρούν και να αυξάνουν τις στιγμές και αναμνήσεις και να τις μετατρέπουν σε διηγήσεις. Η μήτρα είναι το χωριό μας και οι σύλλογοι είναι τα τέκνα αυτής της μήτρας, τέκνα που πρέπει να προσέξουν και να διαφυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού αυτές τις κοινές αναμνήσεις αλλά και να τις εμπλουτίσουν. 
Κλείνοντας, θα ήθελα να προτρέψω όλους τους Συλλόγους σε μια κοινή πορεία και δράση, εκκινώντας μεν ατομικά σαν Σύλλογος, συγκλίνοντας δε σε ομαδικά πλαίσια. Σε μια κοινή προσπάθεια διατήρησης της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ισχυροποίησης των συνεκτικών στοιχείων που απαρτίζουν το χωριό μας, το Λεοντάρι. Γιατί ¨σπίτι¨ μας είναι εκεί που είναι η καρδιά μας και η καρδιά μας, όπου κι αν βρισκόμαστε, θα βρίσκεται πάντα στο Λεοντάρι.
Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία και καλή επιτυχία στον Σύλλογο!!!»


































Σε άλλη ανάρτηση θα δημοσιεύσουμε φωτοστιγμές από το γλέντι που ακολούθησε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: