επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Ο αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Λυμπέρης ορίζεται πρόεδρος του υπό σύσταση Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας!!!




Ο αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Λυμπέρης 
με καταγωγή από την Άσκρη, 
ορίζεται πρόεδρος του υπό σύσταση 
Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας!!!



Ο αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Λυμπέρης ορίζεται πρόεδρος του υπό σύσταση Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, όπως ανέφερε στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου που προβλέπει την Ίδρυση του Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ).
Όπως αναφέρουν πηγές πληροφόρησης του OnAlert, η επιλογή του Παναγιώτη Λυμπέρη για την θέση αυτή είναι προσωπική επιλογή του Νίκου Δένδια, ενώ τονίζεται ότι ο Αντιναύαρχος εν αποστρατεία χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στο Πολεμικό Ναυτικό, η αποστρατεία του οποίου είχε προκαλέσει αρκετά ερωτήματα στον Στόλο, λόγω της επιτυχημένης διαχείρισης της ελληνοτουρκικής κρίσεως του 2020 με αποκορύφωμα το καλοκαίρι του ίδιου έτους με το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.
Επιπρόσθετα, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι στο δεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο περιλαμβάνεται ο Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών, υποστράτηγος Ιωάννης Μπούρας, «κατά διακοπή της μέχρι τώρα ακολουθούμενης διαδικασίας μετακλήσεως απόστρατου ή εξωγενούς στελέχους για την διεύθυνση», σημειώνοντας ότι ακολούθησε την εισήγηση του ΓΕΕΘΑ. Σημείωσε επίσης ότι πέραν του Διευθυντή Εξοπλισμών, στο Διοικητικό Συμβούλιο περιλαμβάνεται και ο Γενικός Διευθυντής Καινοτομίας, και ότι στην θέση αυτή, θα οριστεί ο Υποστράτηγος Γεώργιος Πανούσης, απόφοιτος του ΕΜΠ.
Απαντώντας σε αναφορές των εισηγητών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευάγγελου Αποστολάκη και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημ. Μπιάγκη, σε θέματα λογοδοσίας του ΕΛΚΑΚ, ο κ. Δένδιας εξέφρασε τη συμφωνία του να υπάρχει υποχρεωτική ετήσια ακρόαση του ΕΛΚΑΚ από την κοινοβουλευτική επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων ενώ για την εσωτερική λογοδοσία, είπε ότι ο έλεγχος στο ΕΛΚΑΚ ασκείται, διά του ΓΕΕΘΑ και όχι από εξωγενές όργανο. Υπάρχουν δύο εσωτερικά ελεγκτικά όργανα, και εσωτερική επιτροπή ελέγχου, και διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων του υπουργείου, είπε ο κ. Δένδιας.

Ποιός είναι ο Ναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Λυμπέρης

O Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1982, από την οποία αποφοίτησε και ονομάσθηκε Μάχιμος Σημαιοφόρος το 1986.

Η επιχειρησιακή του εμπειρία περιλαμβάνει υπηρεσία σε μονάδες κρούσης του στόλου εκ των οποίων ως Κυβερνήτης στο ΤΠΚ ΣΤΑΡΑΚΗΣ και στη Φ/Γ ΨΑΡΑ η οποία συμμετείχε ως πλοίο έδρας του Έλληνα Διοικητή στην Επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ATALANTA.

Έχει υπηρετήσει στη Διοίκηση Φρεγατών ως Διευθυντής Επιχειρήσεων και στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ως Επιτελής (Τμηματάρχης ΓΕΝ/Α1-Ι και Διευθυντής ΓΕΝ/Α4), ως Αναπληρωτής ΣΑ/ΣΕΒΑΣ, ως Διευθυντής Διευθύνσεως Επιχειρησιακής Αξιολόγησης (ΔΕΠΑ) του Αρχηγείου Στόλου και ως Υποδιοικητής Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

Έχει διατελέσει Διοικητής 2ης Μοίρας Φρεγατών, Διοικητής Διοικήσεως Φρεγατών, Υπαρχηγός Στόλου και Διοικητής Ναυτικής Εκπαιδεύσεως.

Διετέλεσε Αρχηγός Στόλου από 19 Ιανουαρίου 2020 έως 16 Ιανουαρίου 2023 οπότε και αποστρατεύτηκε ως Αντιναύαρχος ε.α με παράλληλη απονομή του τίτλου του Επίτιμου Αρχηγού Στόλου.

 Έχει λάβει όλα τα παράσημα, τα μετάλλια και τις δια-μνημονεύσεις  που αντιστοιχούν στον Βαθμό του.

ΠΗΓΗ: 

https://www.onalert.gr/


https://hellenicnavy.gr/


 2885/23-5-24

Δεν υπάρχουν σχόλια: