επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Ο δήμος μας πλήττεται από την ανομβρία και την ξηρασία!!! Τι πρέπει να κάνουμε!!!

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ

Παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων να κάνουν περιορισμένη και συνετή χρήση του νερού.

Η παρατεταμένη ανομβρία και ο περιορισμός των υδάτινων πόρων, δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη συνεργασία και συμβολή των δημοτών.

Καταναλώνουμε το νερό συνετά, για τη διατήρηση της επάρκειας και την εξασφάλιση της κάλυψης των αναγκών.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ:

1. Να γίνεται χρήση του νερού μόνο για ανθρώπινη κατανάλωση,πότισμα ζώων και να αποφεύγονται ποτίσματα κήπων και αγρών από το δίκτυο ύδρευσης.

2. Να μην γίνεται χρήση του νερού για πλύσιμο δρόμων, πεζοδρομίων, αυλών, αυτοκινήτων κ.α.

3. Να ελέγχουν την εγκατάσταση τους για τυχόν βλάβες και να τις επισκευάζουν αμέσως. Ο Δήμος μας ήδη έχει κηρυχθεί σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ,

μόνο με την συνεργασία και την κατανόηση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας, το οποίο  ίσως να ειναι οξύτατο τους επόμενους τρεις μήνες, σύμφωνα με τις μετρήσεις των γεωτρήσεων ύδρευσης και την χαμηλή στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή μας.


.................................

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ

 Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ,

 λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και ξηρασίας

 που πλήττει την περιοχή.

Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων ανακοινώνει ότι κατόπιν αιτήματος, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας,κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και ξηρασίας που πλήττει την περιοχή. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έχει διάρκεια ενός μήνα, με τη δυνατότητα παράτασης, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τις αρμόδιες αρχές.

Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα της ανησυχητικής επιδείνωσης της κατάστασης όσον αφορά τα αποθέματα νερού, ύδρευσης των Δημοτικών μας Κοινοτήτων και τα αποθέματα νερού  άρδευσης στο Κωπαϊδικό και εξωκωπαϊδικό πεδίο, με σοβαρές συνέπειες για την τοπική αγροτική παραγωγή και την καθημερινή ζωή των πολιτών. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων διεκδικεί την άμεση υλοποίηση έργων υποδομής που θα συμβάλλουν στην αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον, μέσω της ενίσχυσης των υδατικών πόρων και της βελτίωσης του υδρευτικού και του αρδευτικού συστήματος.

Παράλληλα, ο Δήμος θα συμπαρασταθεί έμπρακτα στην πρόθεση των αγροτών της περιοχής να διεκδικήσουν  αποζημιώσεις για τις απώλειες που υπέστησαν  στην παραγωγή τους, λόγω της έλλειψης αρδευτικού νερού. 

Η ανάγκη για άμεση στήριξη των πληγέντων παραγωγών είναι επιτακτική, και ο Δήμος θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων καλεί τους πολίτες να παραμείνουν ενήμεροι για τις εξελίξεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: