επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ο Ήρωας επέστρεψε!!!

Μετά το σοκ που νοιώσαμε όλοι μας, από την κλοπή της προτομής του ΗΡΩΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ από την πλατεία του χωριού μας, σήμερα αισθανόμαστε αγαλλίαση, διότι με τις αποτελεσματικές κινήσεις του Δημάρχου μας κ. Γεώργιου Ντασιώτη, ο ΗΡΩΑΣ μας, ΛΑΜΠΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, επέστρεψε στην θέση του!!! 
Είναι εκεί για να μας δείχνει τον δρόμο της θυσίας, της προσφοράς και της ανιοδιοτελούς αγάπης για την πατρίδα!!!
Μπράβο Δήμαρχε!!!
Σ΄ ευχαριστούμε!!!

 Ο ΗΡΩΑΣ ΕΠΈΣΤΡΕΨΕ!!!

"Είναι πρόσφατη η 7η Νοεμβρίου 2018,όταν σοκαρισμένοι όλοι μας διαπιστώσαμε πως το προηγούμενο βράδυ κλάπηκε από την κεντρική πλατεία της τ.κ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ η προτομή του ήρωα Δεκανέα Π/Ζ Λάμπρου Νικολάου, που έπεσε μαχόμενος, κατά των Τούρκων, το 1974 στην Κύπρο.
Με δέος διαπίστωσα,
από τις συγκινητικές αντιδράσεις των κατοίκων, πως ένα άψυχο αντικείμενο, όπως είναι ένα κομμάτι μέταλλο της κλαπείσας προτομής, λαμβάνει ψυχή και μορφή και στην συνείδηση των κατοίκων του χωριού δεν συμβολίζει απλώς τον ήρωα, αλλά σχεδόν υποδηλώνει τη φυσική του παρουσία ανάμεσά τους.
 Αυτός είναι και ο λόγος που προσωπικά έθεσα στόχο η αντικατάσταση της προτομής η αλλιώς η ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΤΟΥ ΗΡΩΑ, να γίνει πριν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ώστε η κατάθεση στεφάνων και οι τιμές να αποδοθούν ενώπιον του, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια.
 Και να που σήμερα, τρεις μέρες πριν την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, καταφέραμε να τοποθετήσουμε την προτομή του ήρωα, μαρμάρινη αυτή τη φορά, επαναφέροντας τα πράγματα στην κανονική τους τάξη.
Πως λοιπόν να μην αισθάνομαι συγκίνηση όταν νοιώθω πως το χωριό έχει πάλι κοντά του τον ήρωά του και πως οι αξίες γκρεμίζονται και χάνονται μόνο όταν δεν τις υποστηρίζουμε.
Σήμερα δώσαμε μάθημα πως αντιστεκόμαστε στην ισοπέδωση και δεν ξεχνούμε το χρέος μας, σύντομα δε, θα αποδειχθεί εκ νέου, με την τοποθέτηση της επίσης κλαπείσας προτομής του μεγάλου δωρητή Χ. ΓΚΟΡΙΤΣΑ στο Γυμνάσιο Θεσπιών.

Γεώργιος Ντασιώτης
Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων
22-3-2019"

ΦΩΤΟ: Γεώργιος Ι. Ζωγράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: