επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Όταν η ιστορία συναντά την ιστορία. Ιστορική η συνάντηση μαθητών της Σπάρτης και των Θεσπιών στις Θερμποπύλες!!!

ΡΙΓΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ!!!!
Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί αν ένα ιστορικό γεγονός μπορεί πράγματι να χαραχτεί στο συλλογικό υποσυνείδητο και να αποτελεί, στην αιωνιότητα, αφετηρία και λόγο να αισθάνεσαι ότι σε αφορά ως βίωμα της φυλής σου και όχι ως απλή ιστορική γνώση.
Η απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα μόνο βιωματικά δίνεται, να νοιώσεις δηλαδή με κάποιο τρόπο το ερέθισμα εκείνο που θα σε κατευθύνει.


 ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ 4-3-2019. Μια σπουδαία δράση του ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΣΠΙΩΝ με αντίστοιχα ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ. 2.500 Χρόνια μετά τη μάχη που προσδιόρισε τη φυσιογνωμία της Ευρώπης, στον ίδιο τόπο που η γενναιότητα, ο ηρωισμός, το καθήκον και η αυτοθυσία αποδείχτηκε ξανά ότι είναι χαρακτηριστικά της Φυλής μας.
Μαθητές ,καθηγητές και οι παρευρισκόμενοι Δήμαρχοι Αλιάρτου Θεσπιέων, Σπάρτης και Λαμιέων, αισθανθήκαμε ρίγη συγκίνησης μόνο στο άκουσμα των πόλεων από όπου προέρχονταν οι μαθητές, σε μια συνάντηση φόρο τιμής στους ήρωες που έπεσαν εκεί.







 Η κατάθεση Στεφάνων στο μνημείο του Λεωνίδα από τους Θεσπιείς μαθητές και στο αντίστοιχο των 700 Θεσπιέων από μαθητές της Σπάρτης, μου έδωσε την αίσθηση ότι έκλεισε μια ιστορική εκκρεμότητα και αποδόθηκαν οι οφειλόμενες τιμές, ένθεν κακείθεν, στους γενναίους συμπολεμιστές.



 Η όμορφη απαγγελία των Σπαρτιατών μαθητών μπροστά στο μνημείο των 700 ΘΕΣΠΙΕΩΝ , ήχησε στα αυτιά μου ως ένα διαχρονικά οφειλόμενο μήνυμα ευγνωμοσύνης προς τους εθελοντές Θεσπιείς ήρωες.



 Η ιστορία σίγουρα μας συνδέει με το παρελθόν, αλλά αυτό θα ήταν ασήμαντο αν δε νοηματοδοτούσε το παρόν. Στο συλλογικό μας υποσυνείδητο τα γεγονότα ,όπως η μάχη των Θερμοπυλών, έχουν καταγραφεί και απομένει να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή, όπως αυτή χτες ,για να αισθανθούμε το μεγαλείο τους.



ΠΗΓΗ, ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ: Φς Δημάρχου κ. Γεώργιου Ντασιώτη
ΕΚΤΕΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΦΩΤΟ: https://tvstar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: