επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Ερώτηση Μουλκιώτη για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ!!!

Ερώτηση Μουλκιώτη για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ!!!



 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ
       ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Α.Π. 538/6-9-2019
                                         
                                                      6 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη
          
           

Θέμα: «Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο Βοιωτίας έως 30-3-2020   –  Επαναλειτουργία Γραφείου στη Λιβαδειά»
Κύριε Υπουργέ,  
Η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για την κτηματογράφηση στην Βοιωτία, με την λειτουργία γραφείων στην Θήβα και την Λιβαδειά, έχει αρχίσει από 28-2-2019. Πλην όμως οι ρυθμοί συλλογής εγγράφων και υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο είναι εξαιρετικά αργοί. 
Χάθηκε πολύτιμος χρόνος από την πολύμηνη εκλογική διαδικασία, καθ΄ όσον η χώρα από τον μήνα Μάιο έως και τον Ιούλιο, «εκινείτο σε εκλογικούς ρυθμούς», ενώ ακολούθησαν και οι θερινές διακοπές.

Παράλληλα διακόπηκε η λειτουργία του Γραφείου Ενημέρωσης στην Λιβαδειά, με συνέπεια τόσο την οικονομική επιβάρυνση λόγω μετακινήσεων όσο και την αναγκαστική και αδικαιολόγητη ταλαιπωρία των κατοίκων των Δήμων Λιβαδειάς, Διστόμου  – Αράχωβας -  Αντίκυρας και Ορχομενού, οι οποίοι προηγουμένως είχαν την δυνατότητα υποβολής δήλωσης στο Γραφείο της Λιβαδειάς.
Ήδη για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων που είχε δοθεί έως 28-8-2019,  παρατάθηκε μόνο για ένα μήνα, δηλαδή έως 30-9-2019. 
Επειδή οι πολίτες, οι Δήμοι και οι φορείς, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του προβλήματος και  το δυσχερές της συλλογής των αναγκαίων εγγράφων έως 30-9-2019, ζητούν την εκ νέου παράταση της προθεσμίας δηλώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία,
Επειδή η επαναλειτουργία του Γραφείου Ενημέρωσης στην Λιβαδειά είναι αναγκαία για την εξυπηρέτηση των πολιτών,
Επειδή τα ανωτέρω αιτήματα είναι λογικά και εύλογα, για την απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες κτηματογράφησης, που είναι εκ του νόμου επιβεβλημένη.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1) Προτίθεσθε να χορηγήσετε παράταση  έως 30-3-2020 στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Ελληνικό Κτηματολόγιο – ως έχετε τη δυνατότητα, σύμφωνα με το άρθρο 2 περ. 5  Ν. 2308/1995, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 27 Ν. 4613/2019 (ΦΕΚ 78/Α/24-5-2019) – η οποία κρίνεται αναγκαία και απαιτείται, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να είναι συνεπείς με την υποβολή των δηλώσεων και να αποφευχθούν τυχόν λάθη, παραλείψεις και τυχόν οικονομικές επιβαρύνσεις;
2) Προτίθεσθε να δώσετε εντολή για επαναλειτουργία του Γραφείου Ενημέρωσης Κτηματολογίου, στην Λιβαδειά, ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των Δήμων Λιβαδειάς, Διστόμου – Αράχωβας -  Αντίκυρας και Ορχομενού;

Ο ερωτών Βουλευτής,


Γεώργιος Μουλκιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: