επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Ξεκίνησαν έργα που αφορούν την ΥΔΡΕΥΣΗ. Μια νέα δεξαμενή και δυο γεωτρήσεις αφορούν και το χωριό μας!!!

Ξεκίνησαν μεγάλα έργα υποδομής στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων!!!

Δύο μεγάλα, εμβληματικά έργα, που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπ. Εσωτερικών, άρχισαν να κατασκευάζονται στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων .

Το πρώτο έργο αφορά την ΥΔΡΕΥΣΗ ,που θα κατασκευαστεί σχεδόν σε όλο το εύρος του Δήμου ΑΛΙΑΡΤΟΥ -ΘΕΣΠΙΕΩΝ επιλύοντας χρόνια προβλήματα  που αφορούν την ΥΔΡΕΥΣΗ!!!και περιλαμβάνει:

Νέα Δεξαμενή στον Υψηλάντη,νέα Δεξαμενή στην Πέτρα,νέα Δεξαμενή στην Αλίαρτο, αντικατάσταση προβληματικού δικτύου τεσσάρων χιλιομέτρων στην Αλίαρτο,νέα Δεξαμενή διανομής στις Θεσπιές (για Θεσπιές και Λεοντάρι) ,συντήρηση και ενίσχυση της δεξαμενής του Μαυρομματίου, διάνοιξη δύο νέων γεωτρήσεων στη θέση Κεφαλάρι για τα πέντε χωριά της Δ.Ε. Θεσπιών ( Θεσπιές, Λεοντάρι, Μαυρομμάτι, Άσκρη, Νεοχώρι).




Το δεύτερο αφορά την ΑΝΤΙΠΛΥΜΜΗΡΙΚΗ προστασία του ανατολικού τομέα της Αλιάρτου που περικλείεται ,από το βουνό στη νότια πλευρά, το ποτάμι δυτικά, τις γραμμές του τραίνου βόρεια και ανατολικά το τέλος του σχεδίου πόλης. Στην  περιοχή  αυτή ,που στο κέντρο της και κατά μήκος έχει ως επιπλέον εμπόδιο την Παλαιά Εθνική Οδό ως εμπόδιο, τα νερά δεν έχουν διαφυγή. Σε αυτή την περιοχή επεμβαίνουμε και τη θωρακίζουμε, με ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο .

Οι μελέτες και των δύο έργων, συντάχθηκαν από την τεχνική μας υπηρεσία.
Ο Δήμαρχος Γ. Ντασιώτης, με την έναρξη της κατασκευής των έργων δήλωσε «βρισκόμαστε στη πολύ ευχάριστη θέση να ξεκινούμε την κατασκευή δύο πολύ σπουδαίων έργων. Το έργο της ύδρευσης που περιλαμβάνει σχεδόν το σύνολο του Δήμου μας και επιλύει τεράστια προβλήματα που όλα αυτά τα χρόνια μας ταλαιπώρησαν, αλλά τα μελετήσαμε και τώρα τελειώνουμε με αυτά και το αντιπλημμυρικό έργο στον Ανατολικό Τομέα της Αλιάρτου που λύνει πολύ σοβαρό πρόβλημα σε μια περιοχή η οποία λόγω της κλιματικής αλλαγής κινδυνεύει όλο και περισσότερο. Σίγουρα τα προβλήματά μας δεν τελειώνουν με αυτά τα έργα, αλλά επιλύοντας αυτά πάμε για τα επόμενα».

Γραφείο Ενημέρωσης

Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

ΠΗΓΗ:
https://www.aliartos.gov.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: