επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Έλα φως... Συνάντηση με τον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη!!!

 


«Έλα Φως...»

Οι εκδόσεις «Θεσβίτης» της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του πρωτοπρεσβυτέρου π. Σπυρίδωνα Βασιλάκου για τον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη. 

Το κείμενο χαρακτηρίζεται από παραστατικότητα και ζωντάνια, ενώ η όλη πρωτότυπη σύλληψη συγγραφής του (καθώς παρουσιάζεται ο όσιος Εφραίμ να διηγείται ο ίδιος περιστατικά του βίου) το καθιστά πρωτότυπο και ιδιαίτερα ελκυστικό για τον αναγνώστη. Ο διακεκριμένος θεολόγος, ιεροκήρυκας και συγγραφέας π. Σπυρίδων Βασιλάκος, εφημέριος του Προσκυνηματικού Ναού του Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών, θα μπορούσαμε να πούμε πως "σπούδασε" όχι μόνο όλα όσα έχουν μέχρι στιγμής γραφεί για τον όσιο αλλά, ερχόμενος σε προσωπική επαφή με Θηβαίους συγγενείς και ανθρώπους που συνδεόταν ο όσιος, προσέγγισε και αυτή την προσωπικότητα του οσίου πατρός, γεγονός το οποίο γίνεται εύκολα αντιληπτό στον αναγνώστη.




Επίσης, στην έκδοση περιλαμβάνεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την παιδική ηλικία και την οικογένεια του οσίου, αλλά και την ασκητική - μοναχική του πορεία στο Άγιο Όρος, το οποίο σε μεγάλο βαθμό είναι πρωτότυπο και ανέκδοτο.

Στην έκδοση περιλαμβάνονται, τέλος, η Ασματική Ακολουθία και ο Παρακλητικός Κανόνας του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου.


2304

Δεν υπάρχουν σχόλια: