επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Χαριστήριος Λόγος εις τον Νικόλαον Λ. Αναστασίου

 


Ο Νικόλαος Λουκά Αναστασίου, γεννήθηκε το 1936 στο Λεοντάρι Θηβών, μητέρα του η κυρά Σοφία, δασκάλα του χωριού και πατέρας του ο Λουκάς Αναστασίου.
Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο Λεονταρίου και μετά στο Γυμνάσιο Θηβών. Σε ηλικία σπουδών έφυγε στο Μόναχο Γερμανίας, όπου φοίτησε στο πανεπιστήμιο στο τμήμα Φυσικό-Χημείας. Με μεγάλη έφεση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, έμαθε και μιλούσε άπταιστα την Αγγλική γλώσσα, τη Γερμανική, καθώς επίσης και τη Πορτογαλική.

Το 1967 εργάστηκε στην Αμερική ως διεθνής υπάλληλος μεγάλης Αμερικανικής εταιρείας και εξαιτίας της δουλειάς του ταξίδεψε σε όλη την υφήλιο. Πολύ επιτυχημένος στη δουλειά του και περιζήτητος.

Το 1977 επέστρεψε στην Ελλάδα σαν εισαγωγέας και αντιπρόσωπος της ίδιας Αμερικανικής εταιρείας.

Στις 28 Απριλίου του 1977 παντρεύτηκε τη μητέρα μου Βασιλική Ρούσσου από τα Φίλια Καλαβρύτων, δασκάλα στο επάγγελμα. Απέκτησαν δύο παιδιά τη Σοφία και το Λουκά και δύο εγγόνια, την Αλεξάνδρα και τον Βασίλη.

Τα τελευταία 22 χρόνια μόνιμα πλέον εγκαταστάθηκε στο Μόναχο Γερμανίας, που τόσο πολύ αγάπησε.

Απεβίωσε στις 4 Αυγούστου του 2021 και ήταν επιθυμία του να μείνει στο Μόναχο. Σωστός και δίκαιος απέναντι σε όλους, καλοσυνάτος, τίμιος, εργατικός, στοργικός με την οικογένειά του αλλά και τους ξένους, ευγενής, φιλόξενος, μεστός και λιτός, χαμηλών τόνων με ήθος και με χιούμορ. Μας μεγάλωσε με αρχές και με αξίες, μας έμαθε να είμαστε δίκαιοι και να μη δεχόμαστε με τίποτα την αδικία.  Ήταν πάντα εκεί ειδικά στα δύσκολα. Μας άφηνε όμως να αποφασίσουμε μόνοι μας και μετά να μας στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.

"Ο θάνατος είναι η επιθυμία ορισμένων, η ανακούφιση πολλών και το τέλος όλων" (Σενέκας). Μπαμπά αν δεν είχες περάσει την ηλικία των 80 ετών, θα παραπονιόμουν πικρά… δεν μπορώ να εκφράσω το κενό που νιώθω στην καρδιά μου γνωρίζοντας ότι δεν θα σε ξαναδώ. Ήσουν πάντα εκεί, πάντα στηρίζοντας με… Από τον θάνατό σου στις 4/8/2021, η ζωή μου δεν είναι η ίδια. Μου λείπει η φωνή σου, τόσο ήρεμη, που πάντα με ενθάρρυνε να συνεχίσω... Ήταν ο καλύτερος πατέρας που νομίζω ότι θα μπορούσε να έχει κάποιος. Είχε πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη του, ποτέ δεν άφησε τίποτα να τον επηρεάσει.... Τα λόγια σου είχαν μεγάλη επιρροή στη ζωή μου "... Επιμονή...." Μου λείπεις πολύ....

Το Λεοντάρι έχασε έναν από τους καλύτερους ανθρώπους του.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από όλη την οικογένειά μας σε όσους έκαναν τρισάγιο στη μνήμη του, σε όσους μας πήραν τηλέφωνο και σε όσους έστειλαν ένα μήνυμα με τον δικό τους τρόπο.
                                                              Σοφία Ν. Αναστασίου

.......................


Στις 4 Αυγούστου 2021 το μεσημέρι έφυγε από τη ζωή στο Μόναχο, Γερμανίας, ο Νικόλαος Λουκά Αναστασίου γεννηθείς στο Λεοντάρι (Κασκαβέλι) Θηβών το 1936. Η κηδεία του έγινε στις16 Αυγούστου 2021, στις 2.15 μ.μ. στο νεκροταφείο Μονάχου Nordfriedhof. Ήταν επιθυμία του να μείνει στο Μόναχο.

..........................

Εκφράζω την ειλικρινή και βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του εκλεκτού συμπατριώτου μας και του αγαπητού μου φίλου Νίκου Αναστασίου. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και οικογενειάρχης, ένας άριστος πρεσβευτής της ελληνικής φωνής και του πολιτισμού μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Βάσω και στα παιδιά του Σοφία και Λουκά, που τόσο αγαπούσε. 
Κωνσταντίνος Ι. Κατζέλης


2334

Δεν υπάρχουν σχόλια: