επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Παράδειγμα προς μίμηση!!!

 Μπράβο Γιώργο Βαρθαλάμη!!! 

όσο υπάρχουν νέοι σαν εσένα υπάρχει ελπίδα!!!

................................................................................

Ο Γιώργος με τον κ. Νίκο

«Παιδί μου, έβρεχε κάρβουνο».

Αυτά ήταν τα λόγια του κ. Νίκου μόλις τελειώσαμε το μοίρασμα μαγειρεμένων γευμάτων από την κοινωνική κουζίνα @oallosanthropos 

Εχθές λοιπόν, οι εθελοντές της ομάδας @oallosanthropos καταφέραμε και μοιράσαμε λίγο παραπάνω από 500 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού σε όσα χωριά μπορέσαμε να προσεγγίσουμε στην βόρεια Εύβοια. Μια από τις ιστορίες που με συγκίνησε ήταν αυτή. 

Ο κύριος Νίκος είναι κάτοικος του χωριού Αχλάδι. Ένα μικρό χωριό της βόρειας Εύβοιας μέσα στα πεύκα, λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω από την Αγία Άννα.

«Γιώργο αλήθεια σου λέω δεν άκουσα ούτε ένα αεροπλάνο, μας είχαν ξεχάσει κυριολεκτικά. Ήρθαν κάποια στιγμή κάτι αστυνομικοί και μας είπαν, πρέπει να φύγετε όλοι από το χωριό. Για να έχουν μείνει κάτοικοι στα σπίτια και να μοιράζετε τώρα φαγητό, καταλαβαίνεις ότι δεν έφυγε κανείς μας. Παλεύαμε μόνοι μας, με τις φωτιές χωρίς κανέναν πυροσβέστη, μα ούτε έναν. Αν δεν είμασταν εμείς εχθές να σβήναμε τις φωτιές με τα λάστιχα και με ότι είχαμε δεν θα υπήρχε το χωριό μας».

Ο κ. Νίκος μόλις μας είδε να ξεφορτώνουμε τα αμάξια, συγκινήθηκε πολύ, καθίσαμε, τα είπαμε και με δυο τρεις μαλακίες μου, προσπάθησα να τον κάνω να ξεχαστεί, λένε ότι το γέλιο είναι κολλητικό άλλωστε. Για κάποια λεπτά ίσως να το κατάφερα, γιατί έτσι και αλλιώς το μόνο που έχουμε, είναι ο ένας τον άλλον.

Ίσως δεν καταφέρουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά αν δεν τον αλλάξουμε θα φταίμε εμείς.

Από το προσωπικό προφίλ του στο φατσοβιβλίο (Facebook)

Giorgos Varthalamis

 

2327

Δεν υπάρχουν σχόλια: