επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Αδελφοποίηση Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων με τον Δήμο Σπάρτης!!!


ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ !!!

Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης, το Σάββατο 23-10-21, μεταξύ των Δήμων ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ και ΣΠΑΡΤΗΣ και, αντίστοιχα, ΛΑΜΙΕΩΝ -ΣΠΑΡΤΗΣ κλείνει μια "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ".
Όπως ανέφερα στην ομιλία μου και το πιστεύω ακράδαντα,
".....Με την αδελφοποίηση των Δήμων μας, κατά την άποψή μου, κλείνει μια ιστορική εκκρεμότητα. Οι θρυλικοί προγονοί μας, στις Θερμοπύλες, άφησαν νεκρό  το σώμα τους, σε έναν τόπο που έχει γίνει παγκόσμιο σύμβολο ηρωισμού και αυταπάρνησης, με θεματοφύλακα σήμερα τον ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ,  αλλά, ταυτόχρονα, άφησαν το πνεύμα τους ζωντανό να προστατεύει τον τόπο τους και να θυμίζει, πρωτίστως σε εμάς, το χρέος υπεράσπισης της κοινής μας ιστορίας, αλλά και σε όλους, την αναγκαιότητα της αδελφοσύνης..... 
Ακόμη και σήμερα 2.500 χρόνια μετά η πατρίδα μας, συνεχίζει να  οριοθετεί την Ανατολή με τη Δύση. Διαφορετικούς κόσμους, με εντελώς διαφορετική κουλτούρα. 
Είναι η μοίρα μας να στεκόμαστε ως κυματοθραύστης της εξ ανατολών επιθετικότητας και σίγουρα είναι στο πεπρωμένο μας και πάλι ένας Λεωνίδας, ένας Δημόφιλος και 1000 ήρωες........".
Δε μπορώ να βρω λόγια να περιγράψω τη ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ και το ΣΕΒΑΣΜΟ των Σπαρτιατών, προς το Δήμο μας και την αποστολή, η οποία με συνόδευε, όπως επίσης και για το Δήμαρχο κο Πέτρο Δούκα και τους συνεργάτες του για την ιδιαίτερη τιμή στο πρόσωπό μας και τη συνεργασία μαζί μας. ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!










 ΠΗΓΗ: 

Γεώργιος Ντασιώτης

2371


Δεν υπάρχουν σχόλια: