επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

ΤΑ ΠΡΟΣΚΟΠΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ !!!

 ΤΑ ΠΡΟΣΚΟΠΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ !!!



Το Σαββατοκύριακο 2 & 3/10/2021 φιλοξενήσαμε στο ανενεργό Σχολείο της Κοινότητας του Λεονταριου προσκόπους από τη 2η,19η και 52η κοινότητες ανιχνευτών (προσκόπων) Αθηνών.




Η ομάδα αποτελούνταν από παιδιά 15 έως 18 ετών, μαζί με τους αρχηγούς τους και σύμφωνα με τους κανόνες της Προσκοπικής Κίνησης, σκοπός της συμμετοχής, είναι να αξιοποιήσουν πλήρως τις σωματικές, διανοητικές, κοινωνικές και πνευματικές τους ικανότητες, μέσα από την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την πειθαρχία και τις κοινωφελείς δράσεις.






Το πρόγραμμα είχε για το ΣΑΒΒΑΤΟ ξενάγηση στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΑΣ και επίσκεψη στο ΟΙΝΟΠΟΙΕΊΟ Ζαχαρία στην Άσκρη, αλλά και σε ΑΜΠΕΛΩΝΑ της Κοιλάδας των Μουσών, όπου εντυπωσιάστηκαν από την ξενάγηση του κου Νίκου Ζαχαρία Nikos Zacharias .





Η κοινωφελής ΔΡΑΣΗ τους ήταν το εξωτερικό ΒΆΨΙΜΟ του, επίσης ανενεργού, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ Λεονταρίου, το οποίο, δυστυχώς κάποιοι - ΟΧΙ ΞΕΝΟΙ- φρόντισαν να εκτονώσουν την επαναστατικότητα τους με βωμολοχίες στους τοίχους του.
Ο Δήμος μας φρόντισε να τους προμηθεύσει τα υλικά και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.




Την ΚΥΡΙΑΚΗ το πρωί είχα την ΤΙΜΗ να τους μιλήσω, μπροστά στο άγαλμα του ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ στις ΘΕΣΠΙΕΣ, για τη Μάχη των Θερμοπυλών και τους 700 ΘΕΣΠΙΕΙΣ, για τον Ελικώνα και τις ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ, για τον ΗΣΙΟΔΟ, αλλά και για την ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ, ενόψει και των 200ων χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
Εντυπωσιάστηκαν από την ιστορία που ελάχιστα γνώριζαν και εγώ εντυπωσιάστηκα από την προσοχή που άκουγαν, αλλά κυρίως από τις ερωτήσεις που έκαναν.
Χάρηκαν πολύ από τα αναμνηστικά που ανταλλάξαμε.




Στη συνέχεια επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στην ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ των Θεσπιών.
Σε όλο αυτό το δημιουργικό διήμερο, μαζί τους ήταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας κος Κωνσταντίνος Χαροκόπος και ο Τοπικός Συμβουλος κος Γεώργιος Ι. Ζωγράφος
Η προσωπική μου εντύπωση είναι άριστη. Είδα παιδιά δημιουργικά, δραστήρια και με πολύ συγκροτημένη άποψη για αυτό που κάνουν, ακολουθώντας τους κανόνες και όρους της ομάδας, ενώ, συγχρόνως, νομίζω πως αυτό που πήραν φεύγοντας, είναι σπουδαίες πληροφορίες και γνώσεις για τον τόπο μας και αυτό τους καθιστά δικούς ανθρώπους.

ΠΗΓΗ:

Γεώργιος Ντασιώτης

2360

Δεν υπάρχουν σχόλια: