επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του Μαθητικού Διαγωνισμού: "Η σημασία της Επανάστασης του 1821 και η συμβολή της Βοιωτίας σε αυτήν"

 

Το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Βοιωτίας Διαχρονικά και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας ανακοινώνουν τα βραβεία του Μαθητικού Διαγωνισμού που διοργάνωσαν μεταξύ των μαθητριών και μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, στο πλαίσιο της Επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, με θέμα “Η σημασία της Επανάστασης του 1821 και η συμβολή της Βοιωτίας σε αυτήν”.

Η εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό θα γίνει διαδικτυακά την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου ώρα 18:00 βάσει του κάτωθι προγράμματος:

 18.00 Χαιρετισμοί

Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β΄ και Αντιπροέδρου ΚΕΜΒΔ Ιωάννη Μπράμη

18.10 Εισαγωγή

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων ΚΕΜΒΔ

Λάμπρος Κούτσικος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας

18.20 Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Μαθητικού Διαγωνισμού

Καθηγητής Βασίλης Καραποστόλης, Μέλος ΔΣ ΚΕΜΒΔ

18.30 Παρουσίαση βραβευμένων εργασιών από τους Καθηγητές και τους Μαθητές (3-4 λεπτά παρουσίαση από κάθε μαθήτρια ή μαθητή που βραβεύτηκε)

20.00 Πέρας εκδήλωσης

Σύνδεσμος εκδήλωσης:

 https://uoa.webex.com/uoa/j.php?MTID=m965f6577c4a9741fe15a1f24825b4261

Για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση πατήστε ή αντιγράψτε και επικολλήστε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης διαδικτύου τον παραπάνω σύνδεσμο.

Στο διαγωνισμό κατατέθηκαν 46 συνολικά εργασίες: 32 εργασίες από μαθητές Γυμνασίου και 14 εργασίες από μαθητές Λυκείου. Συνολικά συμμετείχαν περισσότεροι από 30 Καθηγητές και πάνω από 100 μαθήτριες και μαθητές (72 Μαθήτριες και Μαθητές Γυμνασίων και 36 Μαθήτριες και Μαθητές Λυκείων) από τη Λιβαδειά, τη Θήβα, το Δίστομο, την Αράχωβα, τη Δαύλεια, την Ασωπία, το Ακραίφνιο, τον Ορχομενό.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών της Βοιωτίας σχετικά με τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και ιδιαίτερα σχετικά με τη συμβολή της Βοιωτίας στην Ελληνική Επανάσταση.

Ο Μαθητικός διαγωνισμός αποσκοπούσε στη συγγραφή πρωτότυπων κειμένων, ποιημάτων και στην εκπόνηση εικαστικών έργων με θέμα:

“Η σημασία της Επανάστασης του 1821 και η συμβολή της Βοιωτίας σε αυτήν”

Η πρόσκληση απευθυνόταν σε όλους τους μαθητές/-τριες των Γυμνασίων και των Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και αφορούσε σε τρεις κατηγορίες:

τη συγγραφή κειμένου εργασίας,

τη συγγραφή ποιήματος και

τη δημιουργία εικαστικού έργου (ζωγραφική, γλυπτική κα).

.......

Σημειώνεται ότι το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ»

 https://www.facebook.com/KEMBD2020

 αποτελεί σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με Πρόεδρο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄.

Σκοπός του σωματείου είναι η

καταγραφή, έρευνα και μελέτη της κοινωνικής, ιστορικής, περιβαλλοντικής, πολιτισμικής και πολιτιστικής εξέλιξης της Βοιωτίας διαχρονικά, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ όλων των επιστημονικών συλλόγων, οργανώσεων και κατοίκων της Βοιωτίας καθώς επίσης και η περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη και προβολή της Βοιωτίας. Μέλη του Κέντρου γράφονται με αίτησή τους όλοι όσοι κατάγονται από την Βοιωτία, όσων ένας από τους γονείς τους κατάγεται από την Βοιωτία και όσοι είναι φίλοι της Βοιωτίας.

2401

Δεν υπάρχουν σχόλια: