επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Διεθνές Συνέδριο με θέμα "ΣΑΛΑΜΙΝΑ -ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ"!!!



Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ !!!

Διήμερο Διεθνές Συνέδριο με θέμα "ΣΑΛΑΜΙΝΑ -ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ", διοργανώνει σήμερα και αύριο, η Εταιρία Ελλήνων Φιλολόγων και ο Φιλολογικός Σύλλογος "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ" στην Αθήνα, με τη συμμετοχή Επιφανών Ελλήνων και ξένων  Επιστημόνων, αλλά  και προσωπικοτήτων από το χώρο της Πολιτικής ,της Αυτοδιοίκησης και των γραμμάτων.
Σήμερα, πρώτη μέρα του συνεδρίου, ακούστηκαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα, για τα δύο εμβληματικά ιστορικά γεγονότα, που καθόρισαν τα όρια Ανατολής -Δύσης, αλλά και τις αξίες του Δυτικού Πολιτισμού.
Στη Μάχη των Θερμοπυλών, πλέον, ο ρόλος των "ξεχασμένων" 700 Θεσπιέων, αναδεικνύεται και μαζί τους οι αξίες της αυτοθυσίας και της αλληλεγγύης που υπερασπίστηκαν. 
Σε μια εξαιρετική, από στήθους, ομιλία ο π.Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κος Προκόπης Παυλόπουλος, ανέδειξε τα γεγονότα και τις διαστάσεις τους διαχρονικά, στην εδραίωση της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.
Προσκεκλημένος και εγώ, ως Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων, αλλά και ως μέλος της Τιμητικής Επιτροπής, έκανα τη δική μου προσέγγιση στη Μάχη των Θερμοπυλών, που φυσικά δεν απέχει από  από τη γενικότερη.
Αισθάνομαι  ιδιαίτερη τιμή , που εκπροσωπώ κάτι τόσο μεγάλο, αλλά ταυτόχρονα και δικαίωση, γιατί  ο στόχος, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα αυτή τη θέση ήταν, με εξωστρέφεια και  υπερηφάνεια, να μιλήσουμε για την ιστορία της Μάχης των Θερμοπυλών, για όλους τους Ήρωες που έπεσαν εκεί και για τις αξίες που όλοι μαζί υπερασπίστηκαν.
Αυτή η λογική κεφαλαιοποιείται πλέον, με εκδηλώσεις Διεθνούς κύρους που γίνονται ήδη και άλλες που θα ακολουθήσουν. Σε όλες πλέον η ιστορία μας είναι στην ημερήσια διάταξη.









ΠΗΓΗ: 

Γεώργιος Ντασιώτης


2394

Δεν υπάρχουν σχόλια: