επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Αδελφοποίηση του Δήμου μας με τον Δήμο Λαμιέων, το Σάββατο 3-9-22 στις Θερμοπύλες!!!



 ΤΕΛΕΤΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ !!!!

Κατόπιν των σχετικών αποφάσεων, για την αδελφοποίηση των Δήμων μας, που έλαβαν τα Δημοτικά Συμβούλια, το ΣΑΒΒΑΤΟ 3/9/2022 ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί, στο ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ, η τελετή αδελφοποίησης και η υπογραφή σχετικού συμφώνου, μεταξύ των Δημάρχων Αλιάρτου-Θεσπιέων και Λαμιέων.

Η αδελφοποίηση των Δήμων μας, μαζί με την αντίστοιχη με το Δήμο Σπάρτης, έγινε στη βάση του κοινού ιστορικού γεγονότος, της Μάχης των Θερμοπυλών, που μας συνδέει. 



Ο Δήμος Αλιάρτου- Θεσπιέων, έχει θέσει ως θέμα υψηλής προτεραιότητας την ανάδειξη της Θυσίας των 700 Θεσπιέων στις Θερμοπύλες και των ιδανικών που προασπίστηκαν και με κεντρικό σύνθημά του "Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ" προβαίνει σε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ



700!!!!

Σεμνά στη λήθη περιμένω,μερόνυχτα,καρτερικά, τα αδέλφια μου,

τους ήρωες του χρόνου,

που πολεμούν αιώνια στα στενά.


Περήφανα τον τάφο μου ατενίζω,

πηγή ζωής και δόξας λαμπερής !!!

Μη με ξεχνάς και στους αιώνες θα φροντίζω,

μπροστά στον Ξέρξη να σαι ο νικητής.


( Για δεύτερη -υπόσχομαι και τελευταία- φορά, ως ποιητής εκ του προχείρου και προσδοκώντας στην κατανόησή σας, καταθέτω τον οίστρο μου, εν όψει της τελετής ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ των ΔΗΜΩΝ ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ και ΛΑΜΙΕΩΝ το ερχόμενο Σάββατο 3/9/22 στις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ.

Το κοινό ιστορικό γεγονός της ομώνυμης θρυλικής Μάχης που μας συνδέει, δημιουργεί και κοινό ιστορικό χρέος, ενώ η σεμνότητα της ΘΥΣΙΑΣ των 700ων ΘΕΣΠΙΕΩΝ, δημιουργεί αξεπέραστο πρότυπο για όλους μας.).

Γεώργιος Ντασιώτης

Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων

30-8-22

2535

Δεν υπάρχουν σχόλια: