επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Βράβευση της Εφ. ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ



31 χρόνια πορείας για την τοπική εφημερίδα «Η Ξηρονομή» γιορτάστηκαν το Σάββατο, 30 Ιουλίου  στην κατάμεστη πλατεία του ομώνυμου χωριού, με απόδοση αναμνηστικών σε εκδότες, δημοσιογράφους αλλά και ανθρώπους που στήριξαν διαχρονικά την έκδοση τους, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας. 

Την βραδιά χαιρέτισαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κκ. Γεώργιος, ο Έλληνας Πρέσβης της Αστραλίας στην Αθήνα κ. Αθανάσιος Σπύπου, με καταγωγή από την Ξηρονομή, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιώργος Μουλκιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Καμούτσης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής κ. Στάθης Κεφαλάς. 

Παρόντες ήταν ακόμα εκπροσώποι του α` και β` βαθμού αυτοδιοίκησης και εκρπόσωποι Συλλόγοων και φορέων που ειχαν πλημμυρίσει την πλατεία του χωριού μαζί με τους ντόπιους και τους ξένους επισκέπτες τους. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξηρονομαίων κ. Κώστας Νίκας



Τιμήθηκαν οι τοπικοί εκδότες μέσω των αντίστοιχων τοπικών εντύπων και συγκεκριμένα ο Ηλίας Τραμπάκουλος για τον "Θηβαϊκό Ταχυδρόμο" ο  Νικόλαος Νόκας για την εφημερίδα "Τα Λεύκρα", ο Γρηγόρης και η Χαρούλα Δούση για την εφημερίδα "Σφίγξ", ο Γιώργος Πέππας για την εφημερίδα "Η Σκυτάλη" και 

ο Νικόλαος Ι. Δημητρίου για την εφημερίδα "Το Πολυάνδριον" (Λεοντάρι), ο οποίος δήλωσε τα εξής:

"Σεβασμιώτατε!!! Σεβαστή ομήγυρη!!!
Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΞΗΡΟΝΟΜΑΙΩΝ και το πρόεδρό του, αγαπητό συνάδελφο κ. Κωνασταντίνο Νίκα,  για την τιμή να μας βραβεύσουν απόψε. Η κάθε τιμή δεσμεύει, εμάς μας δεσμεύει να συνεχίσουμε να εκδίδουμε την εφημερίδα ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ, παράλληλα μας δίνει και δύναμη για να την κάνουμε. Ο Σύλλογος Ξηρονομαίων και η εφημερίδα Η ΞΗΡΟΝΟΜΗ, έχουν ένα συμπληρωματικό ρόλο, ο Σύλλογος σας με τις δράσεις του και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει, εκτός από την ψυχαγωγία, δημιουργεί και κοινές μνήμες, κοινά βιώματα, που αυτά ουσιαστικά μας συγκροτούν σαν κοινωνία. Όλα αυτά τα παίρνει η εφημερίδα σας, -μαζί και με μνήμες που ανασύρει από το παρελθόν, για να μας ενώνει και με το παρελθόν- τα θησαυρίζει στην έντυπη αιωνιότητα, αλλά και τα ταξιδεύει στους Ξηρονομαίους όπου γης, ακόμα και στην μακρινή Αυστραλία, όπως μα προείπε -πάντα στο γραφείο του στην Αυστραλία είχε πάνω την Εφ. Η ΞΗΡΟΝΟΜΗ- ο πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. Σπύρου, που είναι εδώ μαζί μας μιας και έχει καταγωγή από την Ξηρονομή. Πραγματικά αποτελείται παράδειγμα προς μίμηση. Και πάλι ευχαριστούμε πολύ!!!"



Ο δημοσιογράφος κ. Λάμπρος Ρόδης, στον αξεπέραστο ρόλο του συντονιστή της βραδιάς!!!


Τα πολλά φύλλα της Εφ. Η ΞΗΡΟΝΟΜΗ, που κλείνει 3 δεκαετίες επιτυχούς και αδιάληπτης έκδοσης. 


ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: orchomenos-press


2514

Δεν υπάρχουν σχόλια: