σας προσκαλούμε την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου,
να ανακαλύψετε έναν καινούριο δρόμο του κρασιού: Αυτόν που οδηγεί
στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών
και στο πρώτο Φεστιβάλ Οινογνωσίας Θήβας.
Σε έναν χώρο που αποτελεί συνδετικό κρίκο του αρχαιολογικού παρελθόντος με το παρόν, σε έναν τόπο όπου τα μυστικά της αμπελουργικής τέχνης διδάσκονται από γενεά σε γενεά, οινοπαραγωγοί της Βοιωτίας και της ευρύτερης Στερεάς Ελλάδας σας περιμένουν να δοκιμάσετε τα μοναδικά σε γεύση και άρωμα κρασιά της περιοχής.
Κύριος διοργανωτής του Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Θήβα, είναι ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας(ΔΟΘ), σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τανάγρας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Τανάγρας(ΔΗΚΕΤ), τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων, το Επιμελητήριο Βοιωτίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.
Επίτιμος καλεσμένος εκείνη τη βραδιά ο διακεκριμένος σεφ, Πάνος Ιωαννίδης.
Εκτός από τις γευστικές δοκιμές των κρασιών, όσοι επισκέπτες επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα θεματικής ξενάγησης σε εκθέματα του Μουσείου σχετικά με τον τρύγο. Για τη συμμετοχή στην ξενάγηση απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση συμμετοχής έως τις 28 Σεπτεμβρίου και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@eventconcept.gr
Παράλληλα, στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα φιλοξενείται στον Μεσαιωνικό Πύργο του Μουσείου θεματική έκθεση φωτογραφίας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
• 5:00 μ.μ. «Από την Άμπελο στον Οίνο» : Θεματική περιήγηση σε επιλεγμένα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας – Δηλώσεις συμμετοχής έως 28/09 στο info@eventconcept.gr )
• 6:00 μ.μ. Έναρξη Φεστιβάλ Οινογνωσίας στον αύλειο χώρο του Μουσείου και παράλληλη έκθεση φωτογραφίας στον Πύργο του Μουσείου
• 7:45 μ.μ. Εισαγωγή-Χαιρετισμοί
• 9:00 μ.μ. – «Γνωρίζουμε τα κρασιά του τόπου μας» – Ενημερωτική ομιλία από Οινοποιούς και Οινολόγο
– «Μικρά μυστικά για τα συνοδευτικά του οίνου»: Ομιλία από τον chef Πάνο Ιωαννίδη
• 9:45 μ.μ. Έναρξη οινογευσίας και γαστρονομικών δράσεων στην Πλατεία Κεραμοπούλου μπροστά από το Μουσείο, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής
Σημ.: Η οινογευσία στον αύλειο χώρο του Μουσείου είναι δωρεάν. Η συμμετοχή στις γαστρονομικές δράσεις συνοδεύεται από συμβολικό αντίτιμο 5 ευρώ.
ΠΗΓΗ: https://thiva.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου