επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Άρθρο του Κωνσταντίνου Κατζέλη, για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023

 Aγαπητοί μου φίλοι

Αισθάνομαι ότι έχω χρέος και καθήκον, ως Βοιωτός Πολίτης, να καταθέσω μερικές σκέψεις μου, σε ό,τι αφορά τη σημασία των εκλογών της 25ης Ιουνίου ’23.

Αυτές οι εκλογές θα είναι κρίσιμες και καθοριστικές για το αύριο της Πατρίδας μας.

Η γενιά η δική μας, στον τελευταίο μισό αιώνα, είδε πολλά, έζησε περισσότερα και έμαθε πως πρέπει να θυμόμαστε πάντοτε, όλα όσα δεν πρέπει να ξεχνάμε.  Και αυτά που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πάρα πολλά.

Και είναι αλήθεια πως ενώ όλοι μας έχουμε τον ίδιο Ουρανό, δεν έχουμε, προφανώς, όλοι μας τους ίδιους πολιτικούς ορίζοντες.  Αυτό άλλωστε είναι και το προνόμιο της Δημοκρατίας.

Ας θυμηθούμε λοιπόν μια εξόχως διδακτική είδηση εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, που μας έρχεται από την Ισπανία.

Η Κυβέρνηση Σάντσεθ, στην οποία συμμετείχαν και οι ακροαριστεροί Podemos, που τόσο θαύμαζε η εγχώρια κεντροαριστερά, κατέρρευσε κάτω από το βάρος της αποτυχίας της να επαναφέρει την οικονομία στα πρό της πανδημίας επίπεδα, όπου σύμφωνα με τους «Financial Times», το κατάφεραν μόνον 3 χώρες, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γαλλία.

Οι Ισπανοί σοσιαλιστές απέτυχαν παταγωδώς κυρίως στους τομείς, που οι εν Ελλάδι ομοϊδεάτες τους προέβαλαν ως πρότυπο φιλολαϊκής διακυβέρνησης, την πάταξη της ακρίβειας, που εκτοξεύθηκε παρά την πολυδιαφημισμένη μείωση του ΦΠΑ και την απασχόληση, όπου η ανεργία αυξήθηκε στο 13,3%.

Η πανωλεθρία των Ισπανών σοσιαλιστών στις τοπικές εκλογές οδηγεί πλέον την χώρα σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μέσα σε κλίμα ανησυχίας για την πορεία της οικονομίας που βρέθηκε σε ανάσχεση, μετά την αριστερή στροφή του Σάντσεθ.

Αμφιβάλλει κανείς για το πρόβλημα που θα είχαμε αν ψηφίζαμε διαφορετικά στις 21 Μαΐου;

Στην Ελλάδα η οικονομία αποτελεί ένα από τα ατού της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη για την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών, μαζί βέβαια με την εξωτερική πολιτική και τα εξοπλιστικά προγράμματα, τη ψηφιακή διακυβέρνηση, τη μεταναστευτική πολιτική, τη διαδικασία απονομής και αύξησης των συντάξεων και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών.

Η Ελλάδα είναι πλέον μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα και για να συνεχίσει να είναι, πρέπει οι πολίτες να δώσουν την 25η Ιουνίου στη Νέα Δημοκρατία τη δύναμη να συνεχίσει το έργο της, με έμφαση, αυτή την φορά, στις αυξήσεις των μισθών και την αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Και στη νέα αυτή εκλογική μάχη συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι.  Από την μία η σαφήνεια, η συνέπεια και η καθαρότητα των πολιτικών θέσεων και προοπτικών και από την άλλη, δυστυχώς, η πολιτική θολούρα και η … λασποβολή …

Η Νέα Δημοκρατία ξορκίζει τον καναπέ και τις παραλίες και ζητά από τους ψηφοφόρους να προσέλθουν οπωσδήποτε στη ψηφοφορία, καθώς τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.  Μία μικρή μείωση της δύναμής της και μία πιθανή είσοδος 1-2 νέων κομμάτων στην Βουλή, θα μείωνε το ποσοστό της αυτοδυναμίας της, κάτι που θα δυσκόλευε πολύ τον προγραμματισμό της για νέες μεταρρυθμίσεις και αναθεώρηση κρίσιμων άρθρων του Συντάγματος.

Αντίθετα μια αύξηση των ποσοστών της, θα έδινε άλλον «αέρα» στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα.

Και τελικά τι κάνουμε την 25η Ιουνίου ’23;  Καταστρέφουμε;  Γκρεμίζουμε;  ή Κτίζουμε;  Κατασκευάζουμε γέφυρες συνεννόησης ή γκρεμίζουμε και αυτές, που ήδη είναι έτοιμες να πανηγυρίσουν τη συνεννόηση, την υπευθυνότητα, την αλληλεγγύη, την ανάπτυξη, την προοπτική;

Τι θέλουμε;  Να κερδίσουμε το αύριο;  Το μέλλον των παιδιών μας;  Ή να επιστρέψουμε στο χθες;

Και εγώ προσωπικά, προτείνω και συμβουλεύω όλους, με απόλυτο σεβασμό στην διαφορετική γνώμη, να σταθούμε όλοι στο ύψος της ευθύνης, που στον καθένα μας αναλογεί.  Η ψήφος μας την 25η Ιουνίου ’23 αλλάζει την πορεία της πατρίδας μας.

Και να μην ξεχνάμε ποτέ και πάλι όλοι μας, αυτό που στο έργο του      «Η ΑΣΚΗΤΙΚΗ» ο διαχρονικά μέγιστος Έλληνας, Νικόλαος Καζαντζάκης, μας λέει:  

«Να αγαπάς την Αλήθεια και την Ευθύνη.  

Να αγαπάς την Αλήθεια και την Ευθύνη και να λες:

Εγώ μοναχός μου έχω χρέος να σώσω αυτή την Γης.  

Αν δεν σωθεί θα φταίω και εγώ».


Είναι η ώρα της ευθύνης και της προσφοράς για την πατρίδα μας.

Οι καιροί ου μενετοί.



Κωνσταντίνος Ι. Κατζέλης

Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Ε.Μ.Π.

19/06/2023


Δεν υπάρχουν σχόλια: