επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΠΑΪΔΑ

 Πραγματοποιήθηκε στις 26-2-2013,στο συνεδριακό κέντρο, η ημερίδα που διοργάνωσε το γραφείο αγροτικής ανάπτυξης του Δήμου Αλιάρτου, με αντικείμενο τα προβλήματα του κωπαϊδικού πεδίου ενόψει της αρδευτικής περιόδου. Η συζήτηση εξελίχτηκε σε δύο άξονες, που αφορούσαν.
Α. Τα άμεσα προβλήματα και οι λύσεις που πρέπει να δοθούν. Τέθηκε το ζήτημα των πλημυρισμένων εκτάσεων στην περιοχή του Σωληναρίου και του Αγίου Δημητρίου, καθώς και τα ακαθάριστα αρδευτικά κανάλια και το οδικό δίκτυο, όπως και η έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού   και ζητήθηκαν από τον Δ/ντή  του Οργανισμού Κωπαΐδας κο Λαμπριτζή  οι ενέργειες που πρόκειται να γίνουν.
Β. Το μέλλον του Οργανισμού Κωπαϊδας. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν πως πρέπει να υπάρξει, ένας άλλος τρόπος λειτουργίας και πιθανόν ένας άλλος φορέας, από τον οποίο δεν μπορεί να απουσιάζει  η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, καθώς και οι αγροτικοί σύλλογοι ή συνεταιρισμοί. Απαραίτητη προϋπόθεση, κατά κοινή διαπίστωση, είναι η εκκαθάριση του και η αποσαφήνιση του  νομικού πλαισίου που τον διέπει.
Στη συζήτηση συμμετείχε, εκτός από τον Δήμαρχο Αλιάρτου κο Ντασιώτη Γ., ο οποίος και την συντόνιζε , ο αντιπεριφερειάρχης κος Μουλκιώτης Γ., ο Δήμαρχος Ορχομενού κος Ξηρογιάννης Κ. και ο Δ/ντης του Ο.Κ. κος Λαμπριτζής. Παρευρέθηκαν επίσης οι περιφερειακοί Σύμβουλοι  Μπακομήτρος Κ, Ζιώγας Γ.,Παπαργύρης Γ., Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι Τ.Κ., Αγροτικών Συλλόγων και αρκετοί αγρότες    


Δεν υπάρχουν σχόλια: