επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΟΙ!!!


Παρουσιάζουμε σήμερα από τα μπλοκ μας το έργο της δημιουργίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), που κατασκευάζεται στον χώρο του πρώην ιπποδρόμου, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με αφορμή από το ίδρυμα της βράβευσης δυο νέων φοιτητών της αρχιτεκτονικής, στο διαγωνισμό για την κατασκευή του περίπτερου για το Κέντρο Επισκεπτών στο εργοτάξιο του έργου. Αξίζει τον κόπο να δούμε την συνέντευξη για αυτά τα δυο νέα παιδιά, που εκφράζουν την Ελλάδα που ονειρευόμαστε, αλλά και να μάθουμε και να δούμε  το έργο που επιτελείται από ΙΣΝ, διότι οι πολιτικοί μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν κατώτεροι των περιστάσεων.

 Οι δυο φερέλπιδες νέοι φοιτητές της αρχιτεκτονικής, Σπυρίδωνας Γιωτάκης (Σχολή Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) και Άγις-Παναγιώτης Μουρελάτος (Σχολή Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήμιο Πατρών), μπροστά από την προτασή τους.
 Όλοι οι νέοι φοιτητές αρχιτεκτονικής που οι προτάσεις τους διακρίθηκαν.
Στην φωτογραφία διακρίνεται και ο κ. Τροχόπουλος, πρώην δ/ντης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας και τώρα Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, κυριολεκτικά ψυχή του έργου, και παράδειγμα προς μίμηση, δημόσιου λειτουργού.
Ολόκληρη η συνέντευξη με την βράβευση των δυο φοιτητών, που "έκαψαν την εξεταστικής τους" όπως είπαν για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό εδώ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

.......................................................

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

«Το 2006, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»  ανακοίνωσε την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), έργο που περιλαμβάνει την κατασκευή και τον εξοπλισμό των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), καθώς και τη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού και πολιτιστικού Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, συνολικής έκτασης 170.000 τ.μ.
Το ΚΠΙΣΝ είναι ένας πολυλειτουργικός χώρος πολιτισμού και παιδείας, ο οποίος αναπτύσσεται σε έκταση γης που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, 4,5 χμ νότια από το κέντρο της Αθήνας, στο Δέλτα Φαλήρου, και εκφράζει τη δέσμευση του Ιδρύματος στην πολιτιστική ανάπτυξη, την ευημερία και το μέλλον της Ελλάδος. Ο προϋπολογισμός του έργου προσεγγίζει τα 566 εκατομμύρια Ευρώ και όταν το ΚΠΙΣΝ ολοκληρωθεί, η πλήρης διαχείριση και ο πλήρης έλεγχός του θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο, καθιστώντας το μία από τις μεγαλύτερες αποκλειστικές δωρεές που έχει ποτέ πραγματοποιήσει κοινωφελής οργανισμός. Επιπλέον, το ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη σύμπραξη δημοσίου-ιδιωτικού τομέα αυτού του είδους στην Ελλάδα και εκ των σημαντικότερων πολιτιστικών και εκπαιδευτικών έργων που έχουν υλοποιηθεί ποτέ στη χώρα. Ως ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα στην πρόσφατη ιστορία του τόπου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα ωφελήσει άμεσα την Ελληνική οικονομία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ενισχύοντας τηνεισροή κεφαλαίων, σε ένα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον.»









Δεν υπάρχουν σχόλια: