επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Τα Χριστουγεννιάτικα παπούτσια

Τα Χριστουγεννιάτικα παπούτσια


Σε λίγες ημέρες θα είχαμε Χριστούγεννα, ο πατέρας είχε πουλήσει ένα φορτίο πατάτες ....και η επίσκεψη στην Αθήνα .. στην γιαγιά Βασιλεία ήταν σίγουρη αφού θα έδινε λίγα χρήματα, στην μάνα να με πάει μια βόλτα και στα μαγαζιά!!
Η γιαγιά η Μικρασιάτισσα είχε άλλον αέρα.....μπορεί να είχε χάσει τα πλούτη που είχε στην Πατρίδα ....και να ήταν υπηρέτρια σε κάποιο γαιοκτήμονα στου Ρουφ τα περιβόλια....αλλά τέτοιες  μέρες πάντα περίμενε με λαχτάρα να δει και να κανακέψει την μονάκριβη εγγονή της, που είχε και το όνομα της ....την αφεντιά μου. !!!!!!!..
Και η καθιερωμένη επίσκεψη στην γιαγιά συνοδευόταν από ψώνια .... γλειφιτζούρι κοκοράκι , χάζεμα στα λαμπιόνια του Δραγώνα ....και λουκουμάδες στον ΚΡΙΝΟ !!!!!!
Αυτό όμως που είχε Ανεκτίμητη Αξία ήταν η αγορά των Χριστουγεννιάτικων παπουτσιών....τότε που παπούτσια αγοράζαμε Χριστούγεννα και Πάσχα....
Τα παπούτσια των Χριστουγέννων ... δεν ήταν κόκκινα  λουστρίνια!!!!!!! Ήταν 


δερμάτινα μποτάκια δετά με κορδόνια ,γιατί ο Χειμώνας ήταν μπροστά ,γεμάτος λάσπες ο δρόμος και έπρεπε να κρατήσουν λίγο παραπάνω !!!! Γιατί ότι βρισκόταν μπροστά μου, το κλωτσούσα, από νεύρα από λύπη , από πόνο και θυμό. !!!!!! Από τις πολλές κλωτσιές .. ..μπάλα ,πέτρες ,ξύλα και ότι έπεφτε μπροστά μου ....πήγαιναν συχνά στον κυρ -Νίκο τον τσαγκάρη για σόλες....Ο Απρίλης τα έβρισκε πάνω σε ένα ράφι με
τρύπιες σόλες, φαγωμένα μπροστά και χωρίς κορδόνια!!!!
Σε λίγες μέρες έχουμε Χριστούγεννα
Ψάξε να βρεις τα Χριστουγεννιάτικα παπούτσια σου...για να κλωτσήσεις ότι σε πόνεσε και σε λύπησε ,κλώτσησε ότι σε πλήγωσε ,κλώτσησε μακριά τα σκουπίδια από τη ζωή σου !!!!!!
Αφιερωμένο σε εκείνους ,που ακόμα αγαπάνε, πονάνε και λυπούνται!!!!!!!!!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Βάσω Λάσπη.

22-12-2017

ΥΓ. Ερανσθέν από το φατσοβιβλίο

Δεν υπάρχουν σχόλια: