επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

«Ριφιφί στο Μουσείο- Το χρονικό μιας διάρρηξης»... σήμερα το απόγευμα στο Μουσείο της Θήβας!!!


Η … ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
«Ριφιφί στο Μουσείο- Το χρονικό μιας διάρρηξης», εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ
Μόλις πληροφορήθηκα ότι ο Γεράσιμος Μπόγρης Μπόγρης έκανε την πρώτη συγγραφική του απόπειρα αναζήτησα το βιβλίο του με τον παραπάνω άκρως ελκυστικό τίτλο. Ξεκίνησα να το διαβάζω σκεφτόμενος ότι καλό θα ήταν να του έχω ρίξει μια ματιά όταν θα το πρωτοπαρουσιάσει το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας. Τελικά, το ρούφηξα μονομιάς μιας και έχει και πλοκή και ενδιαφέρον.
Διαβάζοντας το βιβλίο το μυαλό σου φτιάχνει άπειρες εικόνες αφού ο χώρος του μουσείου είναι γνώριμος. Πυρί, Συνοικισμός, Θεσπιές, Ελικώνας, Μοσχοπόδι, Καναβάρι, σκαλάκια του μουσείου, παζάρι Θήβας. Πυραμίδα… είναι τόποι που αναφέρονται στο βιβλίο και βοηθούν τον αναγνώστη να μπει στο κλίμα που με μαεστρία θέλει να μας βάλει ο συγγραφέας.
Το εγχείρημα του Γεράσιμου Μπόγρη θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει αφορμή για σενάριο ταινίας ή τηλεοπτικής σειράς.
Τέλος, θα χαρακτήριζα πολύ έξυπνη η ιδέα του Μάκη να παρουσιάσει το βιβλίου του εκεί όπου πραγματικά διαδραματίζεται. Εξίσου έξυπνο και το ότι κατάφερε να εξασφαλίσει τον γνωστό κωμικό και δημοφιλή ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου, τον δήμαρχο Αλιάρτου-Θεσπιέων Γεώργιος Ντασιώτης και τον καθηγητή πανεπιστημίου Μάρκο Τσόγκα.

Τέτοια να γίνονται και σε τέτοια να πηγαίνουμε!
Ηλίας Τραμπάκουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: