επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Σχετικά με τη συνέχιση των αυστηρών μέτρων στη Βοιωτία.

 "Το να άρουμε τα μέτρα αν δεν ενδείκνυται επιστημονικά θα είναι ολέθριο, όπως ολέθριες θα είναι οι συνέπειες αν δεν στηριχθούν οι επαγγελματίες με σχέδιο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα."



Σχετικά με τη συνέχιση των αυστηρών μέτρων στη Βοιωτία.

(Ποστ στον προσωπικό λογαριασμό στο fc του Λευτέρη Κτιστάκη)

Επειδή κανένας από εμάς δεν νομίζω ότι πιστεύει ότι ο κ. Χαρδαλιάς και οι λοιποί επιστήμονες έχουν κάτι προσωπικό εναντίον μας, προφανώς η απόφασή τους στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα που αυτοί μπορούν να αξιολογήσουν. 

Ανεξαρτήτως όμως πόσοι από εμάς μπορούν να 'διαβάσουν' και να αξιολογήσουν αυτά τα στοιχεία, πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα (όπως άλλωστε γίνεται στο https://covid19.gov.gr/category/paratiritirio/). Θυμίζω ότι απαντώντας την προηγούμενη εβδομάδα στον Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Ταγκαλέγκα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε συγκεκριμένα στοιχεία κινητικότητας εντός νομού κλπ. 

Άρα, υπάρχουν ειδικότερα στοιχεία και πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα. Η Πολιτική Προστασία φέρει όμως και την ευθύνη των αποφάσεων και του γενικότερου σχεδιασμού, συνεπώς τους κριτικάρουμε αλλά οφείλουμε να υπακούσουμε.

Η οικονομική ζημία, ακόμα και καταστροφή σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν αναιρεί την επικέντρωση στη δημόσια υγεία. Οφείλει όμως η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια και ακόμα και οι Δήμοι να λάβουν και άλλα μέτρα ανακούφισης των επαγγελματιών κάθε τομέα, γιατί η ζημία τους είναι όχι μόνο τεράστια αλλά πολύπλευρη και πολυεπίπεδη. Είναι βέβαια σε εξέλιξη διάφορα προγράμματα ήδη από την προηγούμενη άνοιξη, αλλά όσο παρατείνεται η πανδημία πρέπει να ενισχυθούν και διευρυνθούν.

Το να άρουμε τα μέτρα αν δεν ενδείκνυται επιστημονικά θα είναι ολέθριο, όπως ολέθριες θα είναι οι συνέπειες αν δεν στηριχθούν οι επαγγελματίες με σχέδιο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

ΠΗΓΗ: 

                                                                                                          2153

Δεν υπάρχουν σχόλια: