επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Συμπληρώθηκαν κιόλας 40 ημέρες από την κοίμηση του Μακαριστού Εμμανουήλ...


Συμπληρώθηκαν κιόλας 40 ημέρες από την κοίμηση του Μακαριστού Εμμανουήλ.

Ήταν ένα ηλιόλουστο πρωϊνό (1η Μαρτίου 2021) και περί ώρα 9.07 π.μ. έλαβα ένα μύνημα από κληρικό της Μητρόπολεως Κιλκισίου για την κοίμηση του Δεσπότη μας, όπου και ενημερωνόμουν για την πορεία της βεβαρυμένης υγείας του. Λίγο αργότερα ακούγοντας τις καμπάνες των εκκλησιών να ηχούν πένθιμα, αναλογίστηκα: 13 χρόνια πριν, το 2009 όταν ο παπά - Μανώλης εξελέγη και ενθρονίστηκε Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου όλοι μας χαρήκαμε για το εκκλησιαστικό αξίωμα που του απονεμήθηκε από την Ιερά Σύνοδο.
Σε αυτά τα χρόνια αλλά και πριν ως εφημέριος διακρίθηκε για την ισχυρή ποιμαντική του παρουσία και το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που ανέπτυξε. Νηφάλιος και κοινωνικός, συμμετείχε στις χαρές και συνέπασχε στις λύπες και τα βάσανα του ποιμνίου του. Άκουγε και άνοιγε την αγκαλιά του.

Για πολλούς από εμάς, ήταν ένας άξιος κληρικός και έπειτα άξιος ιεράρχης, 25 χρόνια εφημέριος, ιεροκήρυκας, κατηχητής και καθηγητής της πόλης των Θεσπιών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Προσωπικά εγώ ήμουν ευγνώμων στο πρόσωπό του, διότι από μικρό παιδί πήγαινα στο ιερό, αν και έμενα στο Λεοντάρι πήγαινα συχνά και στις Θεσπιές, (λόγω της καταγωγής της μητέρας μου) αλλά και επειδή ο παπα - Μανώλης (όπως τον αποκαλούσαμε) μας μάζευε με το δικό του μοναδικό τρόπο και χαιρόμουν να ήμουν μαζί του! Να κάνουμε τις δουλειές του ιερού και να με βάζει στο ψαλτήρι κουτσά - στραβά να διαβάζω, (με τον τότε λαϊκό Δημήτρη Στέφα και νυν Αρχ. π. Δανιήλ).

Την τελευταία επικοινωνία που είχα με τον μακαριστό, ήταν πριν αρκετά χρόνια σε έναν γάμο στο χωριό μου, το Λεοντάρι όπου και χοροστάτησε. 
Τι να πει κανείς για αυτό τον άνθρωπο...
Πέρασε πολλές δοκιμασίες με την υγεία του, αλλά νηφάλια και κυρίως με αξιοπρέπεια έδωσε μάχη για την ζωή του.
Κοιμήθηκε σε ηλικία 68 ετών έπειτα από ανακοπή καρδιάς σε κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη όπου νοσηλευόταν.

Εύχομαι Ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να τον αναπαύει στην χώρα των ζώντων...ας έχουμε την ευχή του Μακαριστού Μητροπολίτου.

+  Εμμανουήλ Αρχιερέως αιωνία η μνήμη.

                Ηλίας Φροσυνός


ΠΗΓΗ: 

2227

Δεν υπάρχουν σχόλια: