επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Έφυγε ο εκ Θεσπιών Γιάννης Λάμπρου, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συλλέκτες αρχείων

Από την βραδιά που τιμήθηκε για την προσφορά αρχειακού υλικού στο Εβραίικο Μουσείου Ελλάδος

Έφυγε σήμερα (13/04/2021) για την αιωνιότητα, ο εκ Θεσπιών Γιάννης Λάμπρου, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συλλέκτες αρχείων, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο, που ανήκει πλέον στην έντυπη αιωνιότητα. 

Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Γιάννη, να ζήσω από κοντά το πάθος του για την έντυπη αιωνιότητα, τα αρχεία, τα οποία πραγματικά οσμιζόταν, όσο κανένας άλλος συλλέκτης. Η ανακάλυψη των αρχείων όμως συνοδευόταν και από το μοναδικό του χάρισμα, να τα περιγράφει και να τα εκδίδει. Πάνω από 80 βιβλία με μοναδικό αρχειακό υλικό έχουν βγει από τα χέρια. 

                    Με το Ανδρέα Δρακόπουλο, πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Πολύ μεγάλο το αρχειακό υλικό που αφήνει πίσω του. Τελευταία του βιβλία το αρχείο των Αγγελόπουλων της Χαλυβουργικής,  και του Ανδρέα Δρακόπουλου  της Εργοληπτικής που εξέδωσε ο εγγονός του Ανδρέας Δρακόπουλος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Είναι κρίμα, πολύ κρίμα που έφυγε τόσο νωρίς, για τον ίδιο, την οικογένειά του, αλλά και την ιστορική έρευνα, τα αρχεία που τον περίμεναν...

 Ο Γιάννης απλόχερα πρόσφερε σε όλους, την οποία βοήθεια του ζητούσες, σε έντυπο αρχειακό υλικό, ιδιαίτερα αν αφορούσε έκδοση για την Βοιωτία, που λάτρευε. Επίσης υπεραγαπούσε το χωριό του, τις Θεσπιές, αλλά και το Κασκαβέλι, όπως ο ίδιος δήλωνε, που αγνάντευε παιδιόθεν, από το πατρικό του σπίτι,  κάθε πρωί όταν ξυπνούσε.

Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια του!!!

Καλό ταξίδι Γιάννη!!!

Καλό παράδεισο φίλε!!!

                                            Νικόλαος Ι. Δημητρίου

             

                                                       Με τα αρχεία ανά χείρας!!!


2229

Δεν υπάρχουν σχόλια: