επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Καλή Ανάσταση!!!



 Τι είναι το Πάσχα!!!

Συνειδητοποιώ ότι , αν και σε χριστιανική χώρα , ελάχιστοι γνωρίζουν ακόμα και τη σημασία της λέξης. 

Το Πάσχα προέρχεται από την εβραϊκή λέξη 'πεσαχ' που σημαίνει πέρασμα. 

Κατά τη γιορτή του Πάσχα οι Εβραίοι γιόρταζαν την ανάμνηση της Εξόδου, δηλ την απελευθέρωση των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο με αρχηγό τον Μωυσή. 

Μέσω των νερών της Ερυθράς θάλασσας οι Εβραίοι πέρασαν από την καταπίεση και την σκλαβιά στη χώρα που τους είχε ορίσει ο Κύριος, στη γη της Επαγγελίας, σε μια νέα ζωή. 

Κατά το Πάσχα οι Εβραίοι έτρωγαν αρνί χωρίς να σπάσουν τα κόκκαλα του, χόρτα και άζυμο ψωμί. Το ίδιο δείπνο είχε και ο Ιησούς με τους μαθητές του πριν τη σύλληψη του.

Στη νέα διαθήκη του Θεού, οι Χριστιανοί ξέρουν ότι το εβραϊκό Πάσχα αποτελεί μια "προτύπωση", έναν δηλ συμβολισμό για αυτό που θα συνέβαινε αργότερα. 

Η σκλαβιά στην Αίγυπτο είναι η σκλαβιά του ανθρώπου στην αμαρτία. Η Γη της Επαγγελίας, η δική μας Χαναάν, είναι η Βασιλεία του Θεού. 

Το αρνί που θυσίαζαν οι Εβραίοι είναι ο Μεσσίας που θυσιάστηκε για εμάς. Το ότι δεν έσπαγαν τα κόκαλα του, χρησίμευσε για να αναγνωρίσουν ποιος θα ήταν ο Μεσσίας  (αφού στον Ιησού οι Ρωμαίοι επίσης δεν έσπασαν τα κόκαλα του).

Με ποιο τρόπο

περνάμε τώρα εμείς από τη σκλαβιά στην ελευθερία!!! 

Μέσα από τον Χριστό!!!!!

Ο θάνατος και η ανάσταση του Κυρίου είναι το δικό μας πέρασμα από την Ερυθρά θάλασσα! Όπως οι Εβραίοι ακολούθησαν τον Μωυσή στη σωτηρία, έτσι κι εμείς ακολουθούμε τον Ιησού στη νέα ζωή! 

Είναι σαν Εκείνος να μας άνοιξε την πόρτα του καινούριου κόσμου με την Ανάσταση του. Ο μόνος τρόπος να μπούμε εκεί είναι να γνωρίζουμε τον κλειδοκράτορα!

Κάθε φορά που λέμε μηχανικά και τυπικά "Χριστός Ανέστη" , ουσιαστικά ομολογούμε ότι το πέρασμα μας είναι πια εφικτό, η πόρτα έχει ανοίξει και μας περιμένει!  

Ο Ιησούς ΑΛΗΘΏΣ ΑΝΈΣΤΗ! Το πέρασμα μας έχει πραγματοποιηθεί! 

 " Eγώ είμαι ο Δρόμος και η Aλήθεια και η Zωή. Kανένας δεν έρχεται στον Πατέρα παρά μονάχα περνώντας από μένα.."

ΠΗΓΗ: 

2246

Δεν υπάρχουν σχόλια: