επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

«όπου υπάρχει φωτιά, υπάρχει αδίκημα»

 



ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ

       Άρχισε η αντιπυρική περίοδος, που διαρκεί  από 01/5/ έως 31/10/2021. Ιδιαίτερα σκληρά είναι τα μέτρα σε περίπτωση φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο. 

       Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, έγινε ο απολογισμός της χειμερινής περιόδου και του τρόπου αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων, όπου καταγράφηκε από όλες τις υπηρεσίες που συμμετείχαν,  ο άριστος συντονισμός και η επιτυχής έκβαση των επιχειρήσεων.

       Ταυτόχρονα έγινε και ο προγραμματισμός της θερινής περιόδου που μόλις άρχισε και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν. Τα κυριότερα από αυτά, που αφορούν το Δήμο, είναι:

• Ο καθαρισμός των αντιπυρικών ζωνών, που ήδη είναι σε πλήρη εξέλιξη από το Δήμο Αλιάρτου- Θεσπιέων.

• Η συντήρηση των παλαιών  και η τοποθέτηση νέων πυροσβεστικών υδροστομίων, που έχει ολοκληρωθεί από το Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων.

• Και η αποψίλωση ακάλυπτων οικοπεδικών  εκτάσεων με ευθύνη του ιδιοκτήτη τους, ο οποίος πλέον έχει ποινικές και αστικές ευθύνες σε περίπτωση μη καθαρισμού.

        Είναι ήδη σε εφαρμογή, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πολύ αυστηρές διατάξεις, με υψηλά πρόστιμα ή και ποινικές διώξεις, σε περίπτωση φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο. Η φράση που πλέον αντιπροσωπεύει  την ισχύουσα κατάσταση είναι

«όπου υπάρχει φωτιά, υπάρχει αδίκημα».

       Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, συμμετείχε ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γεώργιος, ο οποίος το συγκάλεσε, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κος Μπαμπούλας Λουκάς, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Ν.Βοιωτίας κος Κακοσαίος Μάριος, ο Διοικητής Π.Υ.Ν. Βοιωτίας κος Ζαμάνης Ιωάννης, οι αξιωματικοί των Π.Υ. Θήβας και Λιβαδειάς, κ.κ. Ζαμπέτογλου Χρυσοβαλάντης και Μαχάς Αριστείδης, οι Δασάρχες Λιβαδειάς και Θηβών, κ.κ. Κουτσοβασίλης Κων/νος και Κατσιάνης Σάββας,ο Διοικητής του Α.Τ. Αλιάρτου κος Γελέκας Παναγιώτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Μαλέσης Φώτιος.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ



ΠΗΓΗ: 



2257

Δεν υπάρχουν σχόλια: