επικαιροτητα

ΕΛΛΑΔΑ - 2021

ΕΛΛΑΔΑ - 2021
200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ για 700 ΘΕΣΠΙΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ για 700 ΘΕΣΠΙΕΙΣ
ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ-ΣΑΛΑΜΙΝΑ 2020

Ετικέτες

Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

«όπου υπάρχει φωτιά, υπάρχει αδίκημα»

 ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ

       Άρχισε η αντιπυρική περίοδος, που διαρκεί  από 01/5/ έως 31/10/2021. Ιδιαίτερα σκληρά είναι τα μέτρα σε περίπτωση φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο. 

       Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, έγινε ο απολογισμός της χειμερινής περιόδου και του τρόπου αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων, όπου καταγράφηκε από όλες τις υπηρεσίες που συμμετείχαν,  ο άριστος συντονισμός και η επιτυχής έκβαση των επιχειρήσεων.

       Ταυτόχρονα έγινε και ο προγραμματισμός της θερινής περιόδου που μόλις άρχισε και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν. Τα κυριότερα από αυτά, που αφορούν το Δήμο, είναι:

• Ο καθαρισμός των αντιπυρικών ζωνών, που ήδη είναι σε πλήρη εξέλιξη από το Δήμο Αλιάρτου- Θεσπιέων.

• Η συντήρηση των παλαιών  και η τοποθέτηση νέων πυροσβεστικών υδροστομίων, που έχει ολοκληρωθεί από το Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων.

• Και η αποψίλωση ακάλυπτων οικοπεδικών  εκτάσεων με ευθύνη του ιδιοκτήτη τους, ο οποίος πλέον έχει ποινικές και αστικές ευθύνες σε περίπτωση μη καθαρισμού.

        Είναι ήδη σε εφαρμογή, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πολύ αυστηρές διατάξεις, με υψηλά πρόστιμα ή και ποινικές διώξεις, σε περίπτωση φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο. Η φράση που πλέον αντιπροσωπεύει  την ισχύουσα κατάσταση είναι

«όπου υπάρχει φωτιά, υπάρχει αδίκημα».

       Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, συμμετείχε ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γεώργιος, ο οποίος το συγκάλεσε, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κος Μπαμπούλας Λουκάς, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Ν.Βοιωτίας κος Κακοσαίος Μάριος, ο Διοικητής Π.Υ.Ν. Βοιωτίας κος Ζαμάνης Ιωάννης, οι αξιωματικοί των Π.Υ. Θήβας και Λιβαδειάς, κ.κ. Ζαμπέτογλου Χρυσοβαλάντης και Μαχάς Αριστείδης, οι Δασάρχες Λιβαδειάς και Θηβών, κ.κ. Κουτσοβασίλης Κων/νος και Κατσιάνης Σάββας,ο Διοικητής του Α.Τ. Αλιάρτου κος Γελέκας Παναγιώτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Μαλέσης Φώτιος.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝΠΗΓΗ: 2257

Δεν υπάρχουν σχόλια: