επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Ντασιώτης: "Νομίζω πως λύσαμε το πιο πραγματικό πρόβλημα του Δήμου μας".


ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!!!
Πιστεύω ότι σύντομα οι εικόνες του θολού νερού, στα χωριά της Δ.Ε. ΘΕΣΠΙΏΝ (Μαυρομμάτι, Θεσπιές, Λεοντάρι, Άσκρη και Νεοχώρι), θα αποτελούν μακρινό παρελθόν.
Πρόσφατα ξεκινήσαμε την ανόρυξη δύο νέων γεωτρήσεων στην περιοχή του Κεφαλαρίου.

Χρησιμοποιήθηκε η επιστήμη που μελέτησε την περιοχή, η Τεχνική μας υπηρεσία που εργάστηκε  στην αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος, αλλά και η εμπειρία, μέσω της παρατήρησης και καταγραφής πολλών δεδομένων. 
Κατά την ανόρυξη της πρώτης γεώτρησης, που ολοκληρώθηκε, ζούσαμε με την αγωνία του τελικού αποτελέσματος, αλλά και με το άγχος ότι η εργασία του γεωτρύπανου διατάρασσε την ηρεμία του υδροφόρου ορίζοντα και οι υφιστάμενες γεωτρήσεις έστελναν θολό νερό στα νοικοκυριά. 
Για το δεύτερο κάναμε συσκέψεις, ακόμη και επιτόπιες, δημιουργήσαμε σενάρια και τελικά καταφέραμε να μηδενίσουμε, σχεδόν το πρόβλημα και η παροχή του νερού να γίνεται ταυτόχρονα με τις εργασίες του γεωτρύπανου .
Η αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα, λύθηκε χτες το βράδυ, αλλά και όλη τη σημερινή ημέρα που γίνεται δοκιμαστική άντληση και καθαρισμός της νέας γεώτρησης. 
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ και όλοι εμείς που ζούσαμε με την αγωνία της θολότητας, αλλά κυρίως οι δημότες που την έβλεπαν στα σπίτια τους, νομίζω ότι τώρα ζούμε ιστορικές στιγμές. 
Ένα πρόβλημα ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ λύνεται. Η νέα γεώτρηση τις επόμενες ημέρες θα συνδεθεί στο δίκτυο, ενώ ταυτόχρονα ξεκινάμε και την ανόρυξη της δεύτερης.



Η φράση που είπα χτες στους συνεργάτες μου, αιρετούς και τεχνικούς με αντιπροσωπεύει απόλυτα: "Νομίζω πως λύσαμε το πιο πραγματικό πρόβλημα του Δήμου μας". 
Το πιστεύω ακράδαντα, έχοντας ασχοληθεί προσωπικά όλα τα χρόνια μου, ως Δήμαρχος, με αυτό το θέμα, αναζητώντας λύση.


Το οπτικό υλικό που ακολουθεί καταγράφει κάποιες από αυτές τις στιγμές που ζήσαμε,αλλά δίνει και την εικόνα του ζωτικής σημασίας αγαθού που μας προσφέρει η γη μας και σύντομα θα είναι σε κάθε νοικοκυριό της Δ.Ε. ΘΕΣΠΙΩΝ. 
Με την ελπίδα ότι το πρόβλημα τελειώνει ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ !!!




ΠΗΓΗ: 

Γεώργιος Ντασιώτης

 2272

Δεν υπάρχουν σχόλια: