επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

77 Χρόνια μετά τη ΣΦΑΓΗ στο ΔΙΣΤΟΜΟ!!!





Ενα πολύπτυχο, πολυήμερο και με ευρωπαϊκές συμμετοχές Συνέδριο για τα  Ναζιστικά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας στην Ευρώπη και το χρέος της κοινωνίας για την μνήμη και την δικαίωση των αθώων θυμάτων, σηματοδοτεί τις φετινές εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της Σφαγής στο Μαρτυρικό Δίστομο, που ξεκινούν την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021.

Στο Συνέδριο συμμετεχουν καθηγητες ΑΕΙ, νομικοι, ειδικοι επιστημονες,ακτιβιστες, καλλιτέχνες  και εκπρόσωποι  Μουσειων Θυμάτων από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τσεχία, την Πολωνία και τη Γερμανία και θα ειναι Διαδικτυακό.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παρακολουθήσουν όλες τις συνεδρίες  ζωντανα από το σάιτ του Δήμου (www.daa.gov.gr/newsite/) όπου υπαρχει σύνδεση με το καναλι του Δημου στο Youtube).

Οι 5ήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Διστόμου,Αράχωβας Αντίκυρας αρχίζουν και ολοκληρώνονται με δυο συμβολικές πορείες κατοικων :

-Η πρώτη - ο γνωστός ''Δρόμος Θυσίας'' - ειναι αφιερωμενη στους 228 σφαγιασθέντες του Διστόμου και θα γινει το πρωί της Κυριακής (6/6 , ωρα 8 π.μ.) με αφετηρια τον Καρακόλιθο και κατάληξη στο Διστομο.

-Η δεύτερη- ''το Μονοπάτι Σωτηρίας'' που καθιερώνεται για πρώτη φορά- ειναι αφιερωμένη στους επιζήσαντες της Σφαγης  καθώς  η κατάληξη των περιπατητών ειναι η σπηλιά του Αγιου Μάμα στην πλαγιά του ελαιωνα όπου βρήκαν καταφύγιο μετα την Σφαγη πάρα πολλοι κατοικοι της Μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας (ανήμερα της επετείου 10/6. ωρα 6 μ.μ.).

Ο Δημος, συμβάλλοντας στην προστασία εναντι της πανδημίας, πραγματοποιεί τις εκδηλώσεις χωρίς επίσημους προσκεκλημένους και με τήρηση όλων των μετρων που προβλέπονται κατα τις δημόσιες δράσεις.Το Συνέδριο θα ειναι διαδικτυακό, ενω οι συμμετοχές στο ''Δρομο'' και  στο ΄΄Μονοπάτι '' θα εχουν συμβολικό χαρακτήρα- με την ευχή το 2022 να ειναι πάνδημες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:









2278 

Δεν υπάρχουν σχόλια: