επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΟΠΙΑ!!!

 



Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Οποίος ενδιαφέρεται μπορεί να υπογράψει στον φούρνο της Ελλοπίας.
Επίσης, οποίος θέλει να βοηθήσει την δράση με οποιονδηποτε τρόπο, μπορεί να στείλει email: ellopiasos@gmail.com . Ειναι το email που φτιάχτηκε από την επιτροπή πολιτών της Ελλοπίας.

........................................

Ενημερώνουμε τους κατοίκους Ελλοπίας αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η Επιτροπή Κατοίκων Ελλοπίας, είχε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συναντηθεί με την Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας κα Μαρία Καραμανώφ καθώς και τις συνεργάτιδες της κα Καμπούρη Ευστρατια και Ερρίκου Δέσποινα..
Η κα Καραμανωφ, πρώην Σύμβουλος Επικρατείας έχει διατελέσει Πάρεδρος στο 5ο τμήμα του Συμβουλίου της επικρατείας συμβάλλοντας στην διαμόρφωση της νομολογίας για την προστασία του περιβάλλοντος.
Σήμερα ως ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας έχει λάβει ενεργό μέρος για την προστασία των δασών, των παράκτιων οικοσυστημάτων, των αρχαιοτήτων και εν γένει της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Χώρας μας.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης εκτέθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το χωριό μας, και συζητήθηκαν προτάσεις δράσεων και κινήσεων με στόχο πρωτίστως την ευρεία ενημέρωση του κόσμου, την κινητοποίηση και δραση.
Συζητήθηκε η διασύνδεση των ΑΠΕ με τους σταθμούς αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, το γεγονός ότι η γενικά η Ελλάδα σαν Χώρα έχει υπερκαλύψει τον αναγκαίο αριθμό ΑΠΕ, για τις ενεργειακές ανάγκες της όπως και για την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελείται για την εγκατάσταση και απεγκατασταση τους γενικότερα!
Επειδή είναι δύσκολο να παρατεθεί εδώ το περιεχόμενο όλης της συζήτησης συνοψίζοντας καταλήξαμε ότι σε Πανελλαδικό επίπεδο θα πρέπει ο κόσμος να κινητοποιηθεί διότι το περιβάλλον και η προστασία του μας αφορά όλους!
Είναι η γη που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας!
Η φυσιογνωμία της χώρας μας αλλάζει!
Η "βαριά βιομηχανία μας", οι θάλασσες, τα βουνά, το πράσινο, η χλωρίδα και η πανίδα του τόπου πρέπει να προστατευθούν με κάθε πρόσφορο μέσο!
Η ανάπτυξη είναι θεμιτή και θετική πάντα, όταν πάει μαζί και με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον!
Ενώνουμε την φωνή και τις δυνάμεις μας μαζί της και δεσμευομαστε με δράσεις πρωτίστως για το άμεσο πρόβλημα που μας αφορά και δευτερευόντως για ένα γενικότερο πλαίσιο δράσεων προς όποια κατεύθυνση είναι αναγκαίο!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΊΚΩΝ ΕΛΛΟΠΙΑΣ
Όλες οι αντιδράσ


2804/12-1-24

Δεν υπάρχουν σχόλια: