επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Χρόνια Πολλά, Θεία Μαριγούλα!!! Μακάρι να σου μοιάσουμε!!!

 

Ο ιερέας του χωριού μας ΠαπαΓρηγόρης, με την κυρία Μαριγούλα,στην αυλή του σπιτιού της, που καρτερικά περίμενε τον ιερέα να αγιάσει το σπίτι της.  

Αλιεύσαμε και μοιραζόμαστε με όλους σας την ανάρτηση του Παπαγρηγόρη μας, που έκανε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο fc με αφορμή τον αγιασμό όλων των οικιών του χωριού μας. Πολύ σωστα στάθηκε στην Θεία Μαριγούλα Αγγέλου, διότι η Θεία Μαριγούλα αποτελεί το παράδειγμα της παλιάς Ελληνίδας μάνας, που τόσο πολύ στους καιρούς μας έχουμε ανάγκη. Με μία λέξη αυτό που την χαρακτηρίζει είναι η ΘΥΣΙΑ. Θυσία για την οικογένεια της, για τα παιδιά της, για τα εγγόνια της, για τα δισέγγονα της!!! Τίποτα για τον εαυτό της. Μια άσβηστη λαμπάδα, ένα κεράκι που παραμένει αναμμένο για όλους τους άλλους, με την προσευχή της, τον καλό λόγο, την υπομονή της στις πολλές δυσκολίες της ζωής, την εργατικότητα της, και στο σπίτι και στο χωράφι,  χωρίς ποτέ να παραπονεθεί, να βαρυγκομίσει...
Θεία Μαριγούλα, ευχόμαστε ο Θεός να σου δίνει Χρόνια, και εμάς να μας φωτίσει με το παράδειγμά σου!!! 

"Με την βοήθεια του Θεού τέλεσαμε με και εφέτος τον αγιασμό στα σπίτια του χωριού, ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους τους κατοίκους του χωριού που με υπομονή και αγάπη ανοίξανε της πόρτες για να αγιασθούν οι οικίες τους.

Ιδιαιτερα θα ήθελα να σταθώ στην κυρία Μαριγούλα που παρόλο την ηλικία της περίμενε στην αυλή καρτερικά να αγιασθεί το σπίτι της.

Εύχομαι ο Θεός να της δίνει υγεία και  δύναμη.

 Καλή φώτιση σε όλους καλή αυριανή!!! 

π.Γρηγοριος Αθανασιου "










2802/6-1-24

Δεν υπάρχουν σχόλια: