επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Με χαρές, γέλια και συγκίνηση, συναντήθηκαν οι απόφοιτοι του Δημοτικού Σχολείου Λεονταρίου, 1966 και 1967!!!






Με χαρές, γέλια και συγκίνηση, συναντήθηκαν οι απόφοιτοι του Δημοτικού Σχολείου Λεονταρίου, 1966 και 1967, μισό αιώνα μετά. 

Ήταν συγκινητικό ότι οι απόφοιτοι ήρθαν από τα γύρω χωριά, από άλλες πόλεις της Ελλάδας και το εξωτερικό. Το πρώτο ραντεβού έγινε στην πλατεία του χωριού μας, και συνεχίστηκε στις καφετέριες, με έκδηλη την αγωνία για το πόσοι θα έρθουν, αν θα γνωρίσει ο ένας τον άλλο, και βέβαια με κουβέντες γεμάτες θύμησες από τα χρόνια του σχολείου, τα παιχνίδια στις αλάνες του χωριού -που τότε ήταν πολλές- , με αναφορές στους συμμαθητές τους που δεν είναι πια μαζί τους…, και στους δασκάλους τους που έφυγαν….

 Χαρακτηριστικά  θυμήθηκαν τους κήπους τους στο σχολείο, και το διαγωνισμό για την καλύτερη τοπιοτέχνηση με ποικιλία φυτών και  λουλουδιών, τα πεύκα που είχαν φυτέψει και έψαχναν μάταια να τα βρουν όταν λίγο αργότερα έφτασαν στο σχολείο. 

Στην συνάντηση ειπώθηκαν αστεία, έγιναν πειράγματα, και βέβαια διηγήθηκαν ιστορίες από την παιδική ηλικία που είναι και το πιο ασφαλές καταφύγιο κάθε ανθρώπου, εκεί που τελικά γυρίζουμε όλοι μας!!! Με μία λέξη στο αγαπημένο μας χωριό, το Κασκαβελάκι ή το Λεοντάρι μας!!!

Βγήκε η πρώτη αναμνηστική φωτογραφία στα σκαλιά της εκκλησίας μας, τον Προφήτη Ηλία, και όλοι κατευθύνθηκαν, που αλλού; Προς το Δημοτικό Σχολείο μας, οι απόφοιτοι μπήκαν μέσα, θυμήθηκαν ότι κάποτε το σχολείο είχε 160 και 170 μαθητές, και ότι το προαύλιο του, έσφυζε από ζωή, φωνές, καυγάδες, παιχνίδια κλπ. Άλλη μια φωτογραφία εκεί τόσο μέσα στην αίθουσα, όσο και κάτω από την πινακίδα που έγραφε ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ!!!

Η συνέχεια ήταν το Γυμνάσιο Θεσπιών. Στάση για φωτογράφιση και εκεί, με κατάληξη στην διπλανή ταβέρνα.
Ακολούθησε φαγητό, κρασί, σταυρωτά, και χορός!!!



Αποχαιρετίστηκαν, παίρνοντας μαζί τους πέραν από τη συγκίνηση της ημέρας κι ένα  αναμνηστικό δώρο, ένα φλυτζάνι με ομαδική φωτογραφία της πρώτης  κ δευτέρας  Δημοτικού, που με πολύ αγάπη και μεράκι επιμελήθηκε ο Δημήτριος Κόλλιας, με την υπόσχεση για ανανέωση του ραντεβού τους.

Μπράβο σας και, …πάντα να ανταμώνετε και να ξαφαντώνετε!!!



















Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην πρώτη αυτή ιστορική συνάντηση παρευρέθηκαν οι:

Βενιζέλου Γεωργία
Βενιζέλου Κωνσταντίνα
Βουδούρης Βασίλειος
Βρακά Μαργαρίτα
Βρακάς Γεώργιος
Βυλλιώτης Βασίλειος
Γκιζιώτη Ευθυμία
Δημητρίου Μαρία
Ιωάννου Λουκάς
Ιωάννου Χαράλαμπος
Καλατζής Νικόλαος τ. Α
Καλατζής Νικόλαος τ. Χ
Κιούσης Αθανάσιος
Κόλλιας Δημήτριος
Κόλλια Ευαγγελία
Μαρίνης Αθανάσιος
Παύλου Βασιλική
Χατζής Κωνσταντίνος


2951/24-9-24

Δεν υπάρχουν σχόλια: