επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Το παρεκκλήσιον της Αγίας Ειρήνης, "αντίδωρον αγάπης" των αδελφών Σ. Βουδούρη στην τοπική μας κοινωνία!!!

 








Σύμφωνα με το τυπικό τα καντήλια στον ιερό Ναό, 
στα Θυρανοίξια τα ανάβει ο κτίτωρ.
 Εδώ βλέπουμε τον κ. Βασίλειο Σ. Βουδούρη, 
να ανάβει το πρώτο καντήλι μέσα στην Αγία Ειρήνη, 
που του πρόσφερε ο Δεσπότης μας. 

Είναι σε όλους μας γνωστός, ο κόπος και τα υλικά μέσα που διέθεσαν,  η αείμνηστη Βασιλική Σ. Βουδούρη μαζί με τα αδέλφια της, Παρασκευά Σ. Βουδούρη και Βασίλειο Σ. Βουδούρη, για ολοκληρωθεί το Παρεκκλήσιον της Αγία Ειρήνης, με την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, το οποίο με την αγάπη τους, και την προσωπική τους μέριμνα, αποτελεί πλεόν ένα πολύτιμο τόπο προσευχής και παρηγορίας για το χωριό μας, αλλά και την περιοχή μας γενικώτερα!!!









Τελέσθηκαν σήμερα Κυριακή 22-9-24,  στο χωριό μας Λεοντάρι Βοιωτίας, τα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος, από τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας κ.κ. Γεώργιο, παρουσία όλων των αρχόντων του τόπου μας, και πλήθους κόσμου από το χωριό μας αλλά και από όλα τα γύρω χωριά. 
Τα καντήλια του ναού άναψε ο κτίτωρ κ. Βασίλειος Βουδούρης, εκ μέρους και των αδελφών του, Παρασκευά και της αείμνηστης αδελφής του Βασιλικής, οι οποίοι και εξ ολοκλήρου με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου μας, κατασκεύασαν τον Παρεκκλήσιον. 
Μετά το πέρας της κατανυκτικής τελετής, και της ιδιαιτέρως συγκινητικής παρουσίας του κ. Βασίλειου Βουδούρη που ευχαρίστησε τόσο τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Γεώργιο, όσο και τους άρχοντες του τόπου μας, αλλά και τον ευσεβή Λαό του Θεού,  ακολούθησε κέρασμα.
















Με τον Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας, Αυλίδος κ.κ. Γεώργιο και τον Κτίτωρα Κύριο Βασίλειο Σ. Βουδούρη, η πρόεδρός μας κ. Ουρανία Γερογιάννη, στο παρεκκλήσι της Αγίας Ειρήνης, μετά το πέρας της  ακολουθίας των Θυρανοιξίων!!!


28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Το Παρεκκλήσιον άρχισε να κτίζεται σε οικόπεδο των αδελφών Σπύρου Βουδούρη, περίπου στις αρχές του 2023.









2950/23-9-24

Δεν υπάρχουν σχόλια: