επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Με δόξα και τιμές εορτάσθηκαν τα 50 χρόνια της θυσίας του Ήρωα "Λάμπρου Νικολάου" στο χωριό μας!!! (ΜΕΡΟΣ 1ον: Μνημόσυνο)

 



Με δόξα και τιμές όπως αρμόζει σε ήρωες πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1-9-2024 στο χωριό μας και χωριό του ήρωα, Λεοντάρι Βοιωτίας εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από τον ηρωικό θάνατο του ΗΡΩΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ που έπεσε μέσα στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο μαχόμενος κατά των Τούρκων την 16-8-1974.  Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Στρατηγού ε.α. Νικόλαου Φ. Δημητρίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων και την Τοπική Κοινότητα Λεονταρίου.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε μέσα στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, μνημόσυνο για τον ήρωα. Το μνημόσυνο τέλεσε ο εφημέριός μας Παπαγρηγόρης με τους Ιεροψάλτες μας, Πρωτοψάλτη κ. Ηλία Ι. Φροσυνό και τον ψάλτη κ. Αγγελή Μαρίνη.

Παρόντες η οικογένεια του ήρωα, και συγκεκριμένα η αδελφή του κ. Βασιλική Κιούση-Νικολάου με όλη την οικογενειά της, τα παιδιά της και εγγόνια της. 

Ο Ανάπηρος Πολέμου, φίλος και συμπολεμιστής του ήρωα, από τα Βάγια κ. Σωτήριος Ζερκούλης, επίσης και ο συμπολεμιστής του ήρωα κ. Μπαρλάς. Παρούσα και η κ Αρβανίτη-Θανοπούλου εκπρόσωπος από την, "Πανελλήνια Επιτροπή γονέων και συγγενών αδήλωτων αιχμαλώτων και αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας".

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων, κ. Γεώργιος Αραπίτσας, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκία Θεοδώρου-Μαγουλά, ο Αντιπεριφεριάρχης Βοιωτίας κ. Γεώργιος Ντασιώτης, η Αντιπεριφεριάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φανή Παπαθωμά, ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελευθέριος Κτιστάκης, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώτα Πούλουο Βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλιάρτου-Θεσπιέων κ. Γεώργιος Νιάρος, ο Αντιδήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου, ο Αντιδήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κ. Πέτρος Ζάγκας, ο Αντιδήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κ. Βασίλειος Μπόλμπασης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Λεονταρίου κ. Ουρανία Γερογιάννη και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Θεσπιέων κ. Αναστάσιος Βαρθαλάμης. Παρευρίσκονταν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. Ανθούλα Δρίτσα, κ. Μάριος Κουρούνης και κ. Άγγελος Στάθης. Ο πρώην Δήμαρχος Θεσπιέων κ. Χρίστος Κουρούνης.

Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης εκροσώπησε,  ο Υποδιοικητής του στρατοπέδου Θηβών Συνταγματάρχης ΠΒ Τρομπούκης Σωτήριος με τον Ανθυπολοχαγό ΠΒ Βαρσαμίδη Χρήστο.

 Επίσης το παρών έδωσε και ο συγχωριανός μας Ανθυποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αριστοτέλης Προδρόμου.

Τον δίσκο με τα κόλλυβα, που πραγματικά μας εντυπωσίασε όλους,  αξίζει να αναφέρουμε ότι επιμελήθηκε ο ιεροψάλτης μας κ. Ηλίας Φροσυνός.











ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ 2ον  ΜΕΡΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: