επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Ο Ιωάννης Ν. Κτιστάκης, ορκίστηκε και επίσημα δικαστής, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Ιωάννης Ν. Κτιστάκης, ορκίστηκε και επίσημα δικαστής, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η χαρά μας είναι μεγάλη, αποτελεί δε τιμή για τον τόπο μας, που ένας Θηβαίος έφτασε με την αξία του τόσο ψηλά. Του ευχόμαστε, Θερμά Συγχαρητήρια!!! Καλή Σταδιοδρομία από την νέα του θέση!!!


Ο δικαστής που εκλέχθηκε για την Ελλάδα, ο Ιωάννης Κτιστάκης, ορκίστηκε επίσημα στην αίθουσα ακροάσεων του Δικαστηρίου.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

O Γιάννης Κτιστάκις είναι επίκουρος καθηγητής στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ειδικεύεται στη διεθνή προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Έχει διατελέσει μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Αθήνα, ιδρυτικός νόμος 2667/1998) και του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου ενάντια στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία (Βιέννη, Ευρωπαϊκή Ένωση).

Έχει συγγράψει 4 μονογραφίες, έχει επιμεληθεί 5 συλλογικούς τόμους και έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα και σχόλια νομολογίας.

Δικηγορεί στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Έχει κερδίσει 53 υποθέσεις ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Στρασβούργο). Από το 2009 είναι ο επικεφαλής των νομικών συμβούλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Είχα την χαρά να τον γνωρίσω ως δικηγόρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και να υπογράψω το ανάλογο ρεπορτάζ στην Εφ. "Βοιωτικά Νέα", φ. 3172, 26-11-2007, σαν Νικόλαος Λεονταρίτης.

                                                                                                             2198

Δεν υπάρχουν σχόλια: