επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Ηλίας Τραμπάκουλος: Να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία με μέτρα...



Πέρασε ένας χρόνος από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης.

Ένας χρόνος με τα σχολεία να κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση.

Δηλώσεις πρωθυπουργού, αρμόδιων και μη υπουργών, δημάρχων, διευθυντών για διάθεση λάπτοπ και τάμπλετ στους μαθητές.

«Δηλώσεις που μείνανε δηλώσεις» …

Από τις 15 Δεκεμβρίου η εξαγγελία της υπουργού και των τηλεοπτικών σταθμών για τα vouchers των 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές. Όμως, το μόνο που έχει γίνει μέχρι τώρα είναι τα 250.000 για τη δημοσιότητα του προγράμματος σε εταιρεία με απευθείας ανάθεση.

Είδαν και από ειδαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί και έβαλαν δόσεις για να αγοράσουν ηλεκτρονική συσκευή για να μην ξεκοπούν τα παιδιά τους από την εκπαιδευτική διαδικασία. ?λλοι παλεύουν με τα κινητά των γονιών, άλλοι εναλλάξ με τα αδέλφια τους, άλλοι έχουν παραδώσει και δεν ασχολούνται με το ζήτημα.

Ο Δήμος Θηβαίων- ίσως πρωτοτυπώντας πανελλήνια- αγόρασε 70 tablets για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Παρά τις διαμαρτυρίες μας μάς έμειναν μόνο οι υποσχέσεις ότι ΘΑ … προμηθεύσουν και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Πέρασε ο Δεκέμβρης, ο Γενάρης, ο Φλεβάρης. Έφτασε ο Μάρτης κι ακόμα περιμένουμε.

Γιατί αυτή η διάκριση σε βάρος των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων κύριε Δήμαρχε;

•Αντί να προσλάβουν εκπαιδευτικούς κράτησαν τμήματα με 25 μαθητές και διέταξαν «παράθυρα ανοιχτά» .

•Αντί να προμηθεύσουν τα σχολεία με ηλεκτρονικούς υπολογιστές άφησαν τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές τους ή τους ανάγκασαν να αγοράσουν.

•Αντί να προμηθεύσουν τους μαθητές με Η/Υ τούς άφησαν να παρακολουθούν 5 και 6 ώρες την ημέρα το μάθημα από τηλέφωνο ή κινητό.

Η κόπωση που έχει επέλθει στην εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) είναι σε βάρος της μάθησης και της ψυχολογίας των παιδιών και ολοένα και περισσότεροι μαθητές αρνούνται να μπουν στην «ηλεκτρονική αίθουσα», επιλέγουν κάποια μαθήματα ή κάνουν πως παρακολουθούν τα μαθήματα για να μην παίρνουν απουσίες. 

Να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία με μέτρα που θα

εξασφαλίζουν την υγεία των μαθητών και τη «ζωντανή» διδασκαλία.

ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ - Δάσκαλος - Δντης 5 Δημ. Σχολ. Θήβας

ΠΗΓΗ: https://permissos.gr/


 2201

Δεν υπάρχουν σχόλια: