επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Βοιωτίας παρέδωσε τους Κήπους Αλιάρτου στην τοπική κοινωνία!!!

 





 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Βοιωτίας
παρέδωσε τους Κήπους Αλιάρτου στην τοπική κοινωνία
Παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων, τον Εμπορικό Σύλλογο Αλιάρτου και τον Σύλλογο Γυναικών Αλιάρτου,  η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Βοιωτίας παρέδωσε τους Κήπους Αλιάρτου στον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων. 
Η τελετή παράδοσης έγινε την Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2022 στην πόλη της Αλιάρτου μπροστά από την είσοδο των κήπων,  όπου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιεών Γιώργος Ντασιώτης, έκαναν τα αποκαλυπτήρια της νέας ταυτότητας των «Κήπων Αλιάρτου», οι οποίοι παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην τοπική κοινωνία μέσα από μια πολύχρονη, πολυσχιδή και χρονοβόρα διαδικασία. 
Ακολούθως, οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στους κήπους Αλιάρτου και στην υπαίθρια έκθεση που είχε στηθεί με αναφορά στο σχέδιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το σύνολο του κωπαϊδικού πεδίου, με τις παρεμβάσεις και τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 28 περίπου εκατ. ευρώ,  καθώς και στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του τ. Οργανισμού Κωπαϊδος στην Αλίαρτο με την ίδρυση του Κέντρου Καινοτόμων και Αειφόρων Γεωπονικών Επιστημών, το οποίο θα στεγαστεί στις παλιές εγκαταστάσεις του εκκοκκιστηρίου βάμβακος, έκτασης 2.200 τ.μ.   
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αθηναίων και τ. Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ως επίτιμος προσκεκλημένος.  
Παρευρέθηκαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κκ. Γεώργιος,  οι Βουλευτές Βοιωτίας Ανδρέας Κουτσούμπας, Γιώτα Πούλου και Γιώργος Μουλκιώτης, οι τ. Βουλευτές Νίκος Θηβαίος και Δημήτρης Βέττας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Σπύρος Νικολάου, οι Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Μπακομήτρος, Γιάννης Περγαντάς, Ηλίας Κυρμανίδης, οι Δήμαρχοι Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, Ορχομενού Βούλα Καράλη, Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, οι Αντιπρυτάνεις του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΣΠΑΠΑΝΗ ΑΕ» Γιάννης Περλεπές, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας  Παναγιώτης και οι Αντιπρόεδροι Αλέκος Στάϊκος και Κώστας Σταϊκος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιάρτου Ταξιάρχης Θεοδωρογιάννης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αλιάρτου Κατερίνα Κοβού - Γκατζούνη, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Βοιωτίας. 
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός τόνισε στον χαιρετισμό του: «Είμαι υπερήφανος γιατί κορυφώθηκε στα χέρια μου μια πολυετής και επίπονη προσπάθεια με την παραχώρηση των Κήπων Αλιάρτου, από την Περιφέρεια στον Δήμο. Επειδή, όμως, κάθε τέλος είναι και μια αρχή, στο προσεχές μας Περιφερειακό Συμβούλιο θα εισάγουμε προς ψήφιση τη χρηματοδότηση του επιχειρησιακού σχεδίου για την αξιοποίηση των Κήπων, από τον Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων.
»Παράλληλα -επίσης μετά από πολλά χρόνια δουλειάς και προσπαθειών- δημοπρατήσαμε με 3 εκατομμύρια ευρώ την υλοποίηση του Κέντρου Καινοτόμων και Αειφόρων Γεωπονικών Επιστημών, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρετούμε δυναμικά τις μικρές και μεγάλες προκλήσεις του πρωτογενούς τομέα στον τόπο μας».
Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά τόνισε στον χαιρετισμό της: «Η παράδοση των Κήπων Αλιάρτου είναι πλέον ένα ιστορικό γεγονός.  Μία πορεία με ιδιαίτερες δυσκολίες που μας οδήγησε με την μεθοδικότητά μας και την δουλειά μας, μαζί με τον Δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιεών Γιώργο Ντασιώτη, στο σημερινό αποτέλεσμα: Επιστρέψαμε τους κήπους στο σπίτι τους, εκεί που πάντοτε ανήκαν, στους πολίτες της Αλιάρτου.
Παράλληλα, η υλοποίηση του Κέντρου Καινοτόμων και Αειφόρων Γεωπονικών Επιστημών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παίρνει «σάρκα και οστά», με την δημοπράτησή του, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ. 
Βάζουμε οριστικά την σφραγίδα μας για το μέλλον αυτού του τόπου, παραδίδοντας στις επόμενες γενιές δύο μεγάλα αναπτυξιακά έργα, που αλλάζουν την φυσιογνωμία της Βοιωτίας». 
Η ιστορική βραδιά για την τοπική κοινωνία του Αλιάρτου – Θεσπιεών ολοκληρώθηκε με την συναυλία του αγαπημένου ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά, που φέτος γιορτάζει  «50 χρόνια χρυσάφι».






ΠΗΓΗ: 


Φανή Παπαθωμά

2501

Δεν υπάρχουν σχόλια: