επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΩΝ "ΤΟ ΚΑΣΚΑΒΕΛΙ"


Ο νεοσύστατος πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας, των απανταχού Λεονταριτών «Το Κασκαβέλι» ξεκίνησε άμεσα μετά τη σύνταξή του και με μεγάλη όρεξη το έργο του. Η επιθυμία του συλλόγου είναι να προβεί σε κινήσεις και στην οργάνωση εκδηλώσεων που να καλύπτουν όλο το φάσμα του πολιτιστικού ενδιαφέροντος των κατοίκων του χωριού αλλά και του ευρύτερου κύκλου.

 Έτσι η αρχή ήδη έγινε στις 23 του Δεκέμβρη με την επίσκεψη στο ορφανοτροφείο θηλέων της Λειβαδιάς «Αγία Ταβιθά». Με ιδιαίτερη χαρά είδαμε την ανταπόκριση του κόσμου φέρνοντας ρούχα, παιχνίδια και τρόφιμα, ακόμα και γλυκά για να συνεισφέρουν στην προσπάθειά μας να δώσουμε χαρά στα παιδιά αυτής της στέγης. Με την άφιξη μας εκεί, τα παιδιά και οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί μας υποδέχτηκαν θερμά.

Η υπεύθυνη του ‘’σπιτιού’’, όπως το αποκαλούνε, και όχι του ιδρύματος, μας ενημέρωσε για την ιστορία του, το έργο και την πρόοδο των κοριτσιών. Εκεί μας προσέφεραν χριστουγεννιάτικα γλυκά, εικονίτσες της Αγίας Ταβιθά και τα κορίτσια μας τραγούδησαν όμορφα τραγούδια συγκινώντας μας με την δύναμη ψυχής και την αισιοδοξία τους.
Η εκδρομή συνεχίστηκε με την επίσκεψη στη μονή του Οσίου Λουκά, μέσα από μια χιονισμένη διαδρομή, και έκλεισε με φαγητό και καφέ στην Κρύα της Λειβαδιάς.
Την ημέρα των Χριστουγέννων ο σύλλογος ευχήθηκε χρόνια πολλά στο εκκλησίασμα δίνοντας στον καθένα ένα μικρό δωράκι...!
 Στις 29 Δεκέμβρη ήταν η σειρά των μικρών μας. Το πνευματικό κέντρο του χωριού, γέμισε με παιδικές φωνές και χαμόγελα. Τα παιδιά ζωγράφισαν και έγραψαν κάρτες στον Άγιο Βασίλη ζητώντας του τις επιθυμίες τους για τα φετινά Χριστούγεννα.

 Στη συνέχεια παρακολούθησαν μια χριστουγεννιάτικη ταινία «Ο γιός του Αϊ Βασίλη»,...
... και στο τέλος ο Άγιος Βασίλης έκανε την εμφάνισή του εκπλήσσοντας, χαρούμενα τα παιδιά και δίνοντας τους δωράκια αφού φωτογραφήθηκε με αυτά.


Το Δ.Σ. του συλλόγου βλέποντας την ανταπόκριση που είχαν οι μέχρι τώρα κινήσεις, ευχαριστεί τον κόσμο που μας ακολούθησε και δεσμεύεται να κάνει ακόμα περισσότερα πράγματα στην πορεία του χρόνου.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε πολύ την ΕΥΗ ΚΙΟΥΣΗ, για την πολύτιμη βοήθειά της, να γίνει τούτη η ανάρτηση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά που γράφετε, αλλά γιατί δεν λέτε ότι το λεωφορείο το διέθεσε ο Δήμος Αλιάρτου για να πάτε την εκδρομή σας στην Αράχωβα-Αγία Ταβιθά και Όσιο Λουκά. Ντροπή σας.