επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Helmut Newton-ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ


Helmut Newton-ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ-ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ
Λεωφόρος Συγγρού 107-109 - 117 45 Αθήνα

13 Νοεμβρίου 2012 - 3 Μαρτίου 2013
Καθημερινά 12:00-21:00 Εκθεσιακός χώρος
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 8 ευρω, μειωμένο 4 ευρω

 Ο Χέλμουτ Νιούτον (1920-2004) προκάλεσε και πολλές φορές σόκαρε με το φωτογραφικό έργο του, μέσω του οποίου κατόρθωσε να αποδώσει με χαρακτηριστικό τρόπο την ομορφιά, τον αισθησιασμό, το χιούμορ και τη βία που ένιωθε ο ίδιος να διέπουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων που συναντά κάποιος στον κόσμο της μόδας, της πολυτέλειας, του χρήματος και της εξουσίας.
Η έκθεση αποτελεί αναδρομική καταγραφή του έργου του Νιούτον και καλύπτει τις βασικές θεματικές της δουλειάς του, όπως είναι η μόδα, το γυμνό, το πορτραίτο, το σεξ, το χιούμορ... Το έργο του θεωρείται κατ’ εξοχήν κλασικό και αποδεικνύει ότι ο Νιούτον δεν ήταν μόνον ένας φωτογράφος μόδας, αλλά ένας καλλιτέχνης που, καταρρίπτοντας όλους τους περιορισμούς της φωτογραφίας, πειραματίστηκε με θέματα και είδη και διεύρυνε τα όρια της σύγχρονης οπτικής κουλτούρας με το μοναδικό όραμά του.

ΠΗΓΗ: http://www.sgt.gr/gr


Το μπλοκ μας κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ θα παρουσιάζει ένα πολιτιστικό γεγονός που πιστεύει ότι δεν πρέπει να χάσουμε. Συνήθως θα πρόκειται για ένα γεγονός που συμβαίνει στην Αθήνα, αυτό γιατί βλέπουμε ότι πολλές επισκέψεις στο  μπλοκ μας είναι και από τον χώρο της Αττικής, διότι η Αθήνα είναι πολύ κοντά μας, αλλά και γιατί αυτό μας προτρέπουν πολλοί αναγνώστες της εφημερίδας μας, «ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ». Σίγουρα θα παρουσιάζουμε και γεγονότα που συμβαίνουν στην Βοιωτία. Όταν λέμε πολιτιστικό γεγονός εννοούμε τα πάντα, «που μεταμορφώνουν την ύλη σε πνεύμα»  όπως έγραψε και ο μεγάλος-αξεπέραστος, Νίκος Καζαντζάκης. Πολιτισμός για μας είναι: ένα βιβλίο, μια θεατρική παράσταση, μια έκθεση, ένα μουσείο, ένα μοναστήρι, ένας ιδιαίτερος δρόμος, ένα ιστορικό ξενοδοχείο, ένα μουσικό σύνολο, μια εκδρομή, ακόμα και ένα καφενείο όπως «η δεξαμενή»……………………………  

Δεν υπάρχουν σχόλια: