επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

2500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών!!! Επετειακές εκδηλώσεις!!!

Με την απουσία του Δήμου μας;;; σχεδιάζονται οι επετειακές εκδηλώσεις, για τα 2500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών, μάχης που θυσιάστηκαν οι 700 Θεσπιείς!!!


Μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την έναρξη του κύκλου των επετειακών εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Το «παρών» στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,


 η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Βαρδής και η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη από το Ιδρυμα Βαρδινογιάννη, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, πρεσβευτές χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόεδρος της Επιτροπής η Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Κατά την εκδήλωση γνωστοποιήθηκε και η σύσταση της Διεθνούς Επιτροπής που θα αναλάβει την οργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή θα έχει ως συντονίστρια/πρόεδρο την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και μέλη τους δημάρχους Σπάρτης Πέτρο Δούκα, 
Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, 
Σαλαμίνας Γιώργο Παναγόπουλο, 
Λαμίας/Θερμοπυλών Θύμιο Καραΐσκο,
ενώ θα συμμετάσχουν οι αντίστοιχοι περιφερειάρχες των διοικητικών περιφερειών όπου υπάγονται οι παραπάνω περιοχές. Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένεται να τεθεί μέλος της Επιτροπής ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.


Πηγή: https://www.iefimerida.gr/politiki/mitsotakis-zappeio-eimaste-ligoi-gia-na-eimaste-dihasmenoi

Δεν υπάρχουν σχόλια: