επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

2500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών: Μια επιστολή που δεν έφτασε...

 Μετά τον θόρυβο αλλά και την αφύπνιση που προκάλεσε στην περιοχή μας, η ανακοίνωση της συγκρότησης  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για τον εορτασμό των 2500 χρόνων από την Μάχη των Θερμοπυλών, στο Ζάππειο την 16-10-2019, στην οποία δεν συμπεριελήφθη ο Δήμος μας, θέμα το οποίο επεσήμανε  το μπλόκ μας κρίνουμε σκόπιμο να παραθέσουμε ορισμένα γεγονότα:

1.       Μάθαμε ότι ο Πρόεδρος των Θεσπιών κ. Σωτήριος Δρίτσας, ετοίμασε και έδωσε στον Δήμαρχο Αλιάρτου -Θεσπιέων, κ. Γεώργιο Ντασιώτη, την παρακάτω επιστολή,


 αρκετές μέρες πριν την 16-10-2019.  Η επιστολή δεν έφτασε ποτέ στον παραλήπτη της.

2. Την 17-10-2019,  ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων, κ. Γεώργιος Ντασιώτης, στέλνει στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας την παρακάτω επιστολή.
 ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΔΩ: 

3.        Ο νέος Δήμαρχος Σπάρτης πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, δηλαδή πριν την 1-9-2019, ανακοινώνει γιορτές και εκδηλώσεις για τα 2500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών:
«Εκτός των άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος πολίτης του Δ. Σπάρτης (από 1/9/2019) έχει στο μυαλό του κάτι σπουδαίο για να τιμήσει -όπως αρμόζει- τα 2.500 έτη από τη Μάχη των Θερμοπυλών (480 πΧ), που συμπληρώνονται το 2020. Ό κ. Δούκας φέρεται να έχει στα «σκαριά» μια μεγάλη εκδήλωση, παρουσία κορυφαίων αξιωματούχων ευρωπαϊκού-διεθνούς κύρους, που θα λαμπρύνει τη θύμηση της ιστορικής εκστρατείας που αποτελεί ορόσημο και σήμα κατατεθέν της ιστορικής διαδρομής της Σπάρτης.

«Πραγματικά, εάν δεν μου το έλεγε ο ίδιος ο νέος δήμαρχος της Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, δεν θα το πίστευα», γράφει σχετικά η στήλη «Βηματοδότης» της εφημερίδας «Το Βήμα» και προσθέτει:  «Με διαβεβαίωσε λοιπόν ότι ετοιμάζει φιέστα ισάξια των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση για να τιμήσει τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών. Μια φιέστα που μπροστά της οι εκδηλώσεις για την Ελλάδα 2021 θα ωχριούν, αφού στην Οργανωτική Επιτροπή προσκλήθηκαν από τον κ. Δούκα να μετάσχουν (προσοχή, δεν είναι φάρσα): ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Δ. Αβραμόπουλος (που η θητεία του ως επιτρόπου λήγει τον Οκτώβριο) και ο Ελληνοαμερικανός ναύαρχος (στο ΝΑΤΟ) Σταυρίδης.

Οι εκδηλώσεις θα είναι λαμπρές στη Σπάρτη, με βεβαιώνει ο κ. Δούκας, και έχουν δείξει ενδιαφέρον (θα σας το μεταφέρω όπως ακριβώς μου το είπε) ανώτατα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, της Κίνας και άλλων χωρών. Θα υπάρξουν σεμινάρια, ομιλίες, αλλά και αγώνας δρόμου από τον Μαραθώνα στη Σπάρτη (Σπάρταθλον), περίπου 245,3 χιλιομέτρων».
ΕΔΩ Ο ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ:

4.       Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στις εκδηλώσεις που ανακοίνωσε ο Δήμος Σπάρτης για τα 2500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών. Μέχρι και "Συνδιάσκεψη Υπουργών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ να γίνει στη Σπάρτη. Ο βουλευτής Θ. Δαβάκης θα κάνει τη σχετική εισήγηση" ετοιμάζουν. Από τις περίπου 60 και πλέον εκδηλώσεις αναφέρω μόνο μια που μας ενδιφέρει:
«- Απότιση τιμής στους Θεσπιείς (Δήμος Αλιάρτου) και τους Πλαταιείς (Δήμος Θηβαίων), καλώντας τους αντίστοιχους δημάρχους και εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων.»

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ 
                                                   


Δεν υπάρχουν σχόλια: