επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ηχηρό ΟΧΙ στην ανιστόρητη απόφαση για τις εκδηλώσεις της Μάχης των Θερμοπυλών!!!!!!

Μουλκιώτης, Ντασιώτης, Πούλου, κατά της ανιστόρητης απόφασης που αποκλείει τον Δήμο μας από από τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 2500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών!!! Ξεχνώντας την εθελοντική θυσία των 700 Θεσπιέων!!!




ΥΒΡΙΣ Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 2.500 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ
O βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Εσωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον αποκλεισμό του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων από τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την Επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών.
Στην ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι ο εν λόγω αποκλεισμός είναι ανιστόρητος και αποτελεί προσβολή της μνήμης των 700 Θεσπιέων, ενώ έχουν προκληθεί εντονότατες αντιδράσεις του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, αλλά και σύμπασας της τοπικής κοινωνίας.
Κατόπιν αυτών, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να εξηγήσουν γιατί αποκλείστηκε ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων τόσο από την συμμετοχή στην εκδήλωση της 16ης Οκτωβρίου 2019 όσο και στην Διεθνή Επιτροπή που θα αναλάβει την οργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων και με ποια κριτήρια έγινε η σύσταση της εν λόγω επιτροπής.
Τέλος, ο κ. Γιώργος Μουλκιώτης ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η «ύβρις» και η ιστορική αλήθεια.
Γεώργιος Μουλκιώτης
Βουλευτής Βοιωτίας ΚΙΝΑΛ 
..............................................
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Α.Π. 1330/17-10-2019                                                    
17 Οκτωβρίου 2019
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργό Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτη 
            Υπουργό Εσωτερικών, κ. Π. Θεοδωρικάκο
            Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σ. Μενδώνη
           Θέμα: «Ανιστόρητος ο αποκλεισμός του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων από τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την Επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών»Κύριοι Υπουργοί,

Την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την έναρξη του εορταστικού κύκλου εκδηλώσεων για την Επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σ. Μενδώνη, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκος και η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κ. Μ. Βαρδινογιάννη. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το υπουργείο Εσωτερικών και το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».
Κατά την εκδήλωση γνωστοποιήθηκε και η σύσταση της Διεθνούς Επιτροπής που θα αναλάβει την οργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή θα έχει ως συντονίστρια/πρόεδρο την κ. Βαρδινογιάννη και μέλη τους δημάρχους Σπάρτης Π. Δούκα, Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη, Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλο, Λαμίας/Θερμοπυλών Θ. Καραΐσκο, ενώ «έλαμψε» δια της απουσίας ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων.
Οι Θεσπιείς, που ζούσαν σε περιβάλλον δημοκρατίας, δεν διανοήθηκαν να φύγουν από το πεδίο της μάχης ή να χαρακτηριστούν «ριψάσπιδες» και παρέμειναν στη μάχη δίνοντας διαχρονικό μήνυμα εθελοντισμού και αυτοθυσίας στην Οικουμένη, όπως έγραψε ο ποιητής, παραφράζοντας τον στίχο του Σιμωνίδη του Κείου «Ω ξείν, αγγέλλειν Θεσπιεύσιν, ότι τήδε κείμεθα, πειθόμενοι τω πιστώ της ελευθερίης».
Επειδή ο αποκλεισμός του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων είναι ανιστόρητος, αποτελεί ύβρι και προσβολή της μνήμης ηρώων και έχουν προκληθεί εντονότατες αντιδράσεις του Δημάρχου και του Δ.Σ. του Δήμου, αλλά και σύμπασας της τοπικής κοινωνίας,
Ερωτώνται  οι κ.κ. Υπουργοί:

1.            Γιατί αποκλείστηκε ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων τόσο από την συμμετοχή στην εκδήλωση της 16ης Οκτωβρίου 2019 όσο και στην Διεθνή Επιτροπή που θα αναλάβει την οργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων;
2.            Με ποια κριτήρια έγινε η σύσταση της επιτροπής διοργάνωσης εορταστικών εκδηλώσεων;
3.            Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβούν προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η «ύβρις» και η ιστορική αλήθεια;

Ο ερωτών Βουλευτής,

Γεώργιος Μουλκιώτης

..................................................................................................................




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ  -  Γραφείο Δημάρχου
Ημερομηνία: 17/10/2019

Προς:
Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Κύριο Προκόπιον Παυλόπουλο
Ταχ. Δ/νση: Βασιλέως Γεωργίου Β’ 2, Αθήνα
Τ.Κ.: 10028 ΑΘΗΝΑ

Θέμα: «Εορταστικές Εκδηλώσεις για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών»

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε πως τίθενται υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
Πρόκειται για δύο εμβληματικά ιστορικά γεγονότα του Έθνους των Ελλήνων, τα οποία δεν επηρέασαν μόνο την Ελληνική Ιστορία, αλλά διαμόρφωσαν τα σύνορα Ανατολής –Δύσης ,όπως και εσείς έχετε αναφέρει.
Σε κάθε περίπτωση, Κύριε Πρόεδρε, το προσωπικό σας ενδιαφέρον για την ανάδειξη τέτοιων ιστορικών γεγονότων, με παγκόσμια ακτινοβολία, αποτελεί σημαντικό γεγονός, τόσο γιατί ως πρόσωπο με βαθύτατη γνώση της ιστορίας τα προωθείται, όσο, κυρίως, ως κάτοχος του ανώτατου θεσμού της Ελληνικής Πολιτείας δίνετε το έναυσμα να εστιάσουμε στα διαχρονικά και σπουδαία μηνύματά τους.
Στη μάχη των Θερμοπυλών, Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, εκτός από τους 300 ηρωικούς Σπαρτιάτες που πολέμησαν «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» και για τους οποίους η Ιστορία, δικαίως, επεφύλαξε λαμπρή τύχη, πολέμησαν ηρωικά και 700 Θεσπιείς, υπό τον Δημόφιλο γιο του Διαδρόμου, οι οποίοι παρέμειναν
εθελοντικά γνωρίζοντας το τέλος τους «πειθόμενοι τω πιστώ της ελευθερίης» και για τους οποίους η Ιστορία επεφύλαξε πλήρη απαξίωση και μηδενική αναφορά.
Μόλις πρόσφατα (1997) και με εισφορές των απανταχού Θεσπιέων, ο τότε Δήμος Θεσπιών ανήγειρε στις Θερμοπύλες ένα σεμνό μνημείο, διπλά στο επιβλητικό του Λεωνίδα,για να θυμίζει την παρουσία τους στη μάχη.
Θεωρώ Κύριε Πρόεδρε –και είμαι βέβαιος πως και εσείς το πιστεύετε- πως ιδανικά που επιβεβαιώνονται με αίμα στα πεδία των μαχών, επιβάλλεται να τα έχουμε ως φωτεινό φάρο στην πορεία του Έθνους μας. Τα ιδανικά της εθελούσιας αυτοθυσίας για την πατρίδα, του εθελοντισμού, της γενναιότητας και της αυταπάρνησης οι Θεσπιείς τα δίδαξαν στο πεδίο της μάχης, πολεμώντας άνισα .
Η αφορμή αυτής της επιστολής, Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι η έκφραση της δυσαρέσκειας και της απογοήτευσης για το λόγο πως από τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 2.500 χρόνια από την επέτειο της μάχης των Θερμοπυλών, που τελούν υπό την αιγίδα σας, απουσιάζει ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων -θέλουμε να πιστεύουμε εκ παραδρομής- ο οποίος δεν προσκλήθηκε στην έναρξη (16-10-2019), ούτε φυσικά συμμετέχει στην επιτροπή που συστήθηκε.
Θεωρούμε πως δεν πρόκειται για ενέργεια σκόπιμη-εξάλλου δεν υφίσταται λόγος- και πως είναι ιστορικά δίκαιο και επιβεβλημένο να διορθωθεί, προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, αλλά και του κοινού αισθήματος όλων μας το οποίο έχει θιγεί.
Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για την ιστορία του Έθνους, αλλά και τον σεβασμό που επιδεικνύεται στο λαϊκό αίσθημα, είμαστε βέβαιοι πως θα αναλάβετε πρωτοβουλία αποκατάστασης των πραγμάτων.
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων
Γεώργιος Ντασιώτης

Πίνακας αποδεκτών που κοινοποιήθηκε η επιστολή:
1. Γραφείο κου Πρωθυπουργού
Ταχ. Δ/νση: Ηρώδου Αττικού 19
Τ.Κ.: 10674 ΑΘΗΝΑ E-mail: primeminister@primeminister.gr
2. Υπουργό Εσωτερικών
Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27
Τ.Κ.: 10183 ΑΘΗΝΑ
Ε-mail: ypourgos@ypes.gov.gr
3. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
Ταχ. Δ/νση: Μπουμπουλίνας 20-22
Τ.Κ.: 10682 ΑΘΗΝΑ

Ε-mail: minoff@culture.gr
...................................................................




Προκαλεί για ακόμη μια φορά η ανιστόρητη στάση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και η παράλειψη των Θεσπιέων σε εκδηλώσεις εορτασμού της μάχης των Θερμοπυλών!

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μόλις χτες, 16.10.2019, στο Ζάππειο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, των Υπουργών Εσωτερικών, Πολιτισμού αλλά και πλήθους εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου ανακοινώθηκε η έναρξη εκδηλώσεων για την επέτειο της μάχης των Θερμοπυλών και την ναυμαχία της Σαλαμίνας, μεγάλος απών «οι 700 Θεσπιείς» που ηρωικά συμμετείχαν στην ιστορική μάχη των Θερμοπυλών.

Συγκεκριμένα, όχι μόνο δεν είχε προσκληθεί ο Δήμαρχος Αλιαρτέων-Θεσπιέων κ. Ντασιώτης αλλά ούτε και περιλαμβάνεται στην Διεθνή Επιτροπή που θα αναλάβει την διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε η κ. Βαρδινογιάννη και μέλη της οι Δήμαρχοι Σπάρτης κ. Δούκας, Αθηναίων κ. Μπακογιάννης, Σαλαμίνας κ. Παναγόπουλος, Λαμιέων κ. Καραΐσκος, ενώ θα συμμετάσχουν οι αντίστοιχοι περιφερειάρχες των διοικητικών περιφερειών όπου υπάγονται οι παραπάνω περιοχές.

Καλούμε τους αρμοδίους να αναθεωρήσουν την απόφασή τους, αποκαθιστώντας την ιστορική αλήθεια και να πάψουν επιτέλους να διχάζουν τους Έλληνες!!!
Γιώτα Πούλου
Βουλευτής Βοιωτίας Σύριζα

Δεν υπάρχουν σχόλια: