επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Πλήθος κόσμου στην ομιλία για τα "ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ", από τον φιλόλογο κ.Χαράλαμπο Μελισσάρη


   Από την σημερινή ομιλία του κυρίου Χαράλαμπου Μελισσάρη με θέμα "Αρβανίτες και Αρβανίτικα" στα πλαίσια της ιστορίας και της καθημερινότητας ( η ομιλία έγινε την Κυριακή 13-10-2019 στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΡΟΣ, στις Θεσπιές). Με χαρά μπορέσαμε και μάθαμε και ξανακούσαμε την ιστορία της αρβανίτικης γλώσσας και των Αρβανιτών.
   Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην γνησιότητα της γλώσσας και των κατοίκων των περιοχών που μιλούσαν την συγκεκριμένη διάλεκτο.
Πλήθος κόσμου φώναξε παρών ακούγοντας τον συγχωριανό μας καθηγητή, δάσκαλο και συγγραφέα.
   Μεταξύ των παρευρισκομένων το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής Βοιωτίας και εκ Θεσπιών καταγωγής κύριος Γιώργος Μουλκιώτης , ο πρόεδρος τοπικού Συμβουλίου Θεσπιών κύριος Σωτήρης Δρίτσας, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Θεσπιών κυρία Δώρα Μελισσάρη (συνδιοργανωτές), ο δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κύριος Γεώργιος Ντασιώτης, ο καταξιωμένος δικηγόρος και συγχωριανός μας κύριος Ανδρέας Μήτσαινας καθώς και οι διακεκριμένοι Αρβανίτες τραγουδιστές του δημοτικού τραγουδιού κυρίως, Σπύρος Μπρέμπος και Ελένη Χρήστου, εκ Θεσπιών ορμώμενη!!! 
  Παρόντες και αρκετοί Λεονταρίτες, όπως ο πρόεδρος της ΕΒΕ Δρ. Νικόλαος Κόλλιας και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χαρίτος Πετρούλιας.
  Ο Σύλλογος Γυναικών Θεσπιών για ακόμη μια φορά έδωσε τα διαπιστευτήριά του στην συνδιοργάνωση μαζί με το τοπικό Συμβούλιο της συγκεκριμένης ομιλίας και στο τέλος της ομιλίας μοιράστηκαν διαφορά κεράσματα στους παρευρισκομένους.
  Εις το επανιδείν!!!







Ο κ. Χαράλαμπος Μελισσάρης με τον υιό του και τα εγγόνια του!!!


ΠΗΓΗ: fc Γεώργιος Καλόγριας εκ Θεσπιών

George Kalogrias

Δεν υπάρχουν σχόλια: