επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Φωτοστιγμές από την κυριώνυμο ημέρα της Πανηγύρεως, στο χωριό μας, την 20-7-23!!!

 








Φωτοστιγμές από την κυριώνυμο ημέρα της Πανηγύρεως !!!

Με την ανάλογη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε την 20η Ιουλίου η πυρφόρος εις ουρανούς ανάβασις του ενδόξου Προφήτου Ηλιού στην ενορία μας!! 
Στην Θεία Λειτουργία προεξείχε ο Αρχιμανδρίτης π. Γαβριηλ (εκ της ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος)  πλαισιούμενος από τους πατέρες των κοντινών χωριών και του εφημερίου μας π. Γρηγορίου, ο ένας εξ αυτών, ο αγαπητός μας π. Ανδρέας Κόλλιας, κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ο οποίος κατάγεται από το Λεοντάρι, μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά η παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις.  
Στο κήρυγμά του ο π. Γαβριήλ μας καθήλωσε με τον όμορφο λόγο του, καθώς ευχαρίστησε όλους τους πιστούς που παρευρέθηκαν στην εορτή του Αγίου και ευχήθηκε κάθε ευλογία παρά Θεού σε όλους και ιδιαίτερα στον π. Γρηγόριο και τους συνεργάτες του Ναού για την άψογη περιποίηση και ευπρέπεια της Πανηγύρεως. 
Τους ύμνους απέδωσε εξαιρετικά ο πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Αγίων Θεοδώρων Θηβών, κ. Στάμος Χαρίσης πλαισιούμενος από τους ιεροψάλτες του Ναού. 
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δόθηκαν ποικίλα κεράσματα για τους ενορίτες στο ενοριακό πνευματικό μας κέντρο που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες του χωριού.
Ο Θεός να μας αξιώνει κάθε χρόνο να εορτάζουμε την ανάβαση εις τους ουρανούς του Ενδόξου Προφήτου !!



Θερμά ευχαριστούμε τον ΠαπαΑνδρέα Κόλλια, με καταγωγή από το χωριό μας, από την ιερατική οικογένεια του ΠαπαΓιάννη Κόλλια, κατά σάρκα πατέρα του, που με την παρουσία του τίμησε τόσο την πανήγυρι του χωριού μας και τον προστάτη Αγιό μας Προφήτη Ηλία, αλλά και όλους εμάς τους πατριώτες του. 
ΠαπαΑνδρέα σου ευχόμαστε Έτη Πολλά και Καλλίκαρπα!!!




















ΠΗΓΗ: 


2704/23-7-23

Δεν υπάρχουν σχόλια: