επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΛΩΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ στην ΑΛΥΚΗ!!!

 


Η ΑΛΥΚΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ!!!

O Κορινθιακός Κόλπος εκπέμπει SOS!!!


Πέμπτη 17/08/2023 ώρα 20:30 στη Αλάνα στην Αλυκή έχουμε συγκέντρωση από Σαράντι, Πρόδρομο, Χώστια , Δόμβραινα, Βάγια, Αγιο Βασίλη, Θήβα με θέμα τα 7 χιλιάδες στρέμματα πλωτά φωτοβολταϊκά στη θάλασσά μας. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη λέμε ΟΧΙ στα πλωτά φωτοβολταϊκά μέσα στο κόλπο της Θίσβης -Δόμβραινας. Αυτό το σχεδιασμένο έγκλημα πάμε να το αποτρέψουμε πριν να είναι πολύ αργά. Την Πέμπτη θα είμαστε όλοι εκεί!!!



Αγαπητοί συντοπίτες, η αγανάκτηση είναι η πιο ήπια λέξη που μπορεί να περιγράψει κανείς τα συναισθήματα, που βιώνουμε ως κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης. Εξ αιτίας των ανεμογεννητριών. Η καταστροφή που έχουν επέλθει σε όλα τα γύρο βουνά έχει διαταράξει προ πολλού το φυσικό περιβάλλον, κι’ όλα αυτά χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό για να εξεταστεί η φέρουσα ικανότητα της περιοχής, να σημειώσουμε εδώ ότι ο Νομός Βοιωτίας παράγει 2110 MW δλδ πολύ περισσότερο από ότι αναλογεί, ενώ ο δεύτερος Νομός που είναι η Αρκαδία με 639 MWκλπ .

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, τώρα ζητάνε να άδεια για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην κλειστή θάλασσα της Αλυκής, να σημειώσω ότι από χάρτη από άλλη μελέτη η Αλυκή δεν υπάρχει σαν οικισμός (βλέπετε παρακάτω αναρτήσεις).

Η εγκατάσταση αυτή θα καταλάβει το μισό θαλάσσιο χώρο, είναι να παραφρονεί κανείς!

Από αύριο θα κυκλοφορήσει το κείμενο της αντίρρησης προς την ΡΑΕ για να προλάβουμε την προθεσμία που είναι μέχρι τις 28.7.2023.

Καιρός να αντιδράσουμε, αν δεν το κάνουμε εμείς τότε ποιος; Σας καλούμε να υπογράψουμε όλη μαζί την αντίρρηση το οφείλουμε στον τόπο μας.

Ευχαριστούμε τους φίλους από την Επιτροπή Πολιτών Στερεάς Ελλάδας που έγκαιρα μας ενημέρωσαν, ιδιαιτέρως τον κ. Σάκη Παπαδόπουλο από την Εύβοια για το συντονισμό της όλης προσπάθειας.

Πληροφορίες.   Επιτροπή Πολιτών Αλυκής


Δεν υπάρχουν σχόλια: