επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Πλήρης ημερών κοιμήθηκε ο τέως Πρωτοψάλτης του Ιερού μας Ναού, Αθανάσιος Η. Πανταζής

 


Πλήρης ημερών κοιμήθηκε σήμερα, 11-08-2023, ο τέως Πρωτοψάλτης του Ιερού μας Ναού, Αθανάσιος Η. Πανταζής. 

Από μικρό παιδί αγάπησε την εκκλησία και την υπηρέτησε με το τάλαντο της γλυκειάς του φωνής, διακονώντας την μέσω της ψαλτικής τέχνης, στο Ιερό Αναλόγιο του Προφήτη Ηλία με ζήλο, χαρά και υπομονή, επί 65 συναπτά έτη. 

Προσιτός σαν άνθρωπος, αποφασιστικός και ακέραιος στον χαρακτήρα του, είχε ανοικτή την αγκαλιά του, για κάθε νέο του χωριού μας που ήθελε να μάθει την ψαλτική τέχνη. Πολλοί νέοι του χωριού μας, έκαναν τα πρώτα τους βήματα  στην ψαλτική τέχνη κοντά του, κυριολεκτικά τους πήρε από το χέρι και τους μύησε στο Ιερό Αναλόγιο!!!

Ευχόμαστε σύσσωμοι οι Λεονταρίτες, ο Θεός να τον Αναπαύσει εν χώρα ζώντων και να τον κατατάξει εν σκηναίς Δικαίων.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023 & ώρα 11.30 πμ., από τον Ιερό Ναό μας.

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ - ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

...............................................................

4 χρόνια πριν

Την Κυριακή 12-5-2019, με αφορμή την συμπλήρωση 65 χρόνων, με αδιάκοπη παρουσία, στον Ιερό Αναλόγιο του Ιερού Ναού μας, Προφήτη Ηλία στο Λεοντάρι Βοιωτίας, από τον λίαν αγαπητό και καλλικέλαδο ψάλτη μας, κ. Αθανάσιο Η. Πανταζή, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και ο πρόεδρος αυτού π. Γρηγόριος του απένειμαν τιμητική πλακέτα "Τιμής Ένεκεν".

(Από δεξιά στη φωτογραφία: Ο π.Γρήγοριος, εφημέριος του ναού μας, ο Πρωτοψάλτης του Ναού μας κ. Ηλίας Φροσυνός, ο τιμώμενος, αείμνηστος Αθανάσιος Η. Πανατζής, και ο ψάλτης Γεώργιος Ζωγράφος. Ο Ηλίας και ο Γέωργιος, είναι δυο από τους νέους, που χρωστούν την αγάπη τους στην ψαλτική τέχνη, στον αείμνηστο Αθανάσιο Πανταζή.)


2731/11-08-2023

Δεν υπάρχουν σχόλια: