επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Ορχομενού, προτείνει το αυτονόητο για την Κωπαΐδα!!!

 


"Επειδή δεν νοείται στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, το αρδευτικό νερό να «ταξιδεύει» πολλά χιλιόμετρα μέσα σε χωμάτινα αυλάκια."

........................

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή εδώ και τρεις δεκαετίες τουλάχιστον, οι αγρότες της Κωπαΐδας βλέπουν τη σοδειά τους να χάνεται εξαιτίας της έλλειψης των έργων υποδομής που θα τους επέτρεπε την ομαλή άρδευση των χωραφιών τους.


Κλιμάκιο της "Λαϊκής Συσπέιρωσης" Ορχομενού και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Γκικόπουλος επισκέφθηκαν την περιοχή της Κωπαΐδας για να σχηματίσουν την δική τους εκτίμηση σε ότι συμβαίνει σχετικά με την άρδευση και να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματα των αγροτών.


Μετά από την επίσκεψη εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

"Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενο από τον υποψήφιο Δήμαρχο Ορχομενού Λουκά Γκικόπουλο, την γραμματέα της ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ Περιφερειακή Σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας κι εκ νέου υποψήφια Λιάνα Καραβασίλη και τον Γιώργο Στάντζο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο δήμου Λεβαδέων, επισκέφτηκε την περιοχή, είδε από κοντά όσα καταγγέλλουν οι απεγνωσμένοι αγρότες και δήλωσε εκτός από την αμέριστη συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημα τους για ομαλή άρδευση των καλλιεργειών τους και την αναγκαιότητα της συλλογικής δράσης των ίδιων των αγροτών για την διεκδίκηση ουσιαστικών και μόνιμων λύσεων στο διαχρονικό πρόβλημα της άρδευσης.

Ακαθάριστα επί δεκαετίες αρδευτικά αυλάκια, ποσότητες νερού που μόνο ως κοροϊδία μπορούν να χαρακτηριστούν και μπαλάκι ευθυνών από τον έναν στον άλλον (Περιφέρεια- Δήμοι) είναι το σκηνικό που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής την ίδια ώρα που βλέπουν τις καλλιέργειες τους, κυρίως βαμβάκι, να χάνεται μέρα με τη μέρα. Η «υπόσχεση» που δόθηκε πρόσφατα από τον περιφερειάρχη για επιπλέον 400-500 κυβικά νερού έναντι των 2,5 χιλιάδων που είναι αναγκαία αποτελεί πρόκληση στη νοημοσύνη των αγροτών.



Στη συζήτηση που έγινε με τους αγρότες, διαπιστώθηκε η συμφωνία τους με τις προτάσεις που χρόνια η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ καταθέτουν και διεκδικούν μαζί με το αγροτικό κίνημα για:

Ενιαίο δημόσιο φορέα διαχείρισης του αρδευτικού νερού, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων δήμων και των ίδιων των αγροτών με τα συνδικαλιστικά τους όργανα, επανδρωμένο και στελεχωμένο κατάλληλα ώστε να ανταποκρίνεται στην αποστολή του

Σύγχρονα αρδευτικά έργα μεταφοράς του νερού, κλειστούς αγωγούς, ταμιευτήρες κλπ. Επειδή δεν νοείται στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, το αρδευτικό νερό να «ταξιδεύει» πολλά χιλιόμετρα μέσα σε χωμάτινα αυλάκια.

Βραχυπρόθεσμα, η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ συντάσσονται με την πρόταση των αγροτών για την με κάθε τρόπο ενίσχυση του αρδευτικού νερού από κάθε διαθέσιμη πηγή, (Μόρνος, Υλίκη) ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, αφού ήδη σημαντικά τμήματα των καλλιεργειών χάθηκαν για τους αγρότες.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Γκικόπουλος τόνισε ότι «το γεγονός της απουσίας έργων υποδομής στον αγροτικό τομέα δεν είναι αβλεψία ούτε παράλειψη, είναι συνειδητή επιλογή» καθώς «τέτοιου είδους έργα δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ αφού δεν προσφέρουν υπερκέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους».

Κάλεσε τους αγρότες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από την αντιμετώπιση που έχουν τα προβλήματα και οι διεκδικήσεις τους από την κεντρική εξουσία αλλά και τους «τοπικούς άρχοντες» είτε της περιφέρειας είτε των δήμων, καθώς είναι ευθυγραμμισμένοι στην ίδια πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ που επιτάσσει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και την συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια ή την παράδοση των χωραφιών στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που περιμένουν να ξεκοκαλίσουν τα εκατομμύρια της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης.

«Η διέξοδος κι η ελπίδα βρίσκεται στην στήριξη των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους και την Περιφέρεια, που όπως όλο το προηγούμενο διάστημα με τους αιρετούς της βρέθηκε μαζί με το λαό δίπλα σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση, έτσι και θα συνεχίσει» τόνισε «για πραγματική ανάπτυξη προς όφελος των πολλών, για τους βιοπαλαιστές αγρότες κι όλο το λαό».

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ορχομενού

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Λουκάς Γκικόπουλος

06/08/2023"

ΠΗΓΗ: https://asopichos.gr/

2727/6-8-23

Δεν υπάρχουν σχόλια: